Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Kruh koji dopušta i najrigoroznija dijeta

Bacite se u izradu svog keto kruha i uživajte bez grižnje savjesti.

Bacite se u izradu svog keto kruha i uživajte bez grižnje savjesti. Ketogena prehrana je vrsta prehrane koja sadrži izrazito nizak udio ugljikohidrata, a visok udio masti te umjeren udio proteina. Ideja ketogene prehrane je da tijelo kao glavni izvor energije koristi masti, a posljedica je stvaranje ketona koje tijelo proizvodi razgradnjom masnih kiselina u jetri.

S obzirom na to, nisu dopuštena klasična brašna i ugljikohidrati već dobro odabrane namirnice. Ovog puta, za kruh, trebate kokos i badem brašno te psyllium ljuskice, piše Tvornica zdrave hrane.

Sastojci

  • 250g ricotte
  • 3 jaja
  • 100g bademovog brašna
  • 12g kokosovog brašna
  • 30g chia sjemenki
  • 18g psyllium ljuskica
  • 6g praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • Sjemenke suncokreta i sezama za posipanje

Postupak

Izmiksati jaja i ricottu, pa dodati brašna, prašak i sol. Dodati chiu i psyllium, sve sjediniti.

Smjesu prebaciti u manji kalup za kruh i posuti sjemenkama po vrhu, pustiti da odstoji 15 minuta (da chia i psyllium upiju tekućinu).
Peći na 180 stupnjeva cca 45 minuta (napravite test čačkalicom).

Više

Gastronomija

Bulgur može biti super zamjena za rižu ili dodatak ljetnoj salati, osobito ako ste u potrazi za namirnicom s manje kalorija i kvalitetnim ugljikohidratima

Gastronomija

Uz juhe i čušpajze, uz namaz, kao sjajan međuobrok. Tome služe odlični hrskavi kruščići od heljdinog brašna koji su izvedivi i s pirovim brašnom...

Gastronomija

Focaccia se radi s više kvasca što joj dopušta da više naraste i postane prozračnija, kao kruh.

Gastronomija

Kruh od pirovog brašna sa sušenim rajčicama s potpisom poznate food blogerice Marine Obradović (Priče jedne kuhače)  i Karla pirovo brašno Žitoproizvoda iz Karlovca...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.