Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Ksenija Erker Hegedušić

Razgovarali smo sa zvijezdom žirija popularne emisije "Zvijezde pjevaju"

Četvrta sezona HTV-ova showa ''Zvijezde pjevaju'' stigla je do samoga finala. Ana i Jacques ili Tamara i Marko, o pobjedniku večeras odlučuju televizijski gledatelji, a svoje će finalne ocjene pravedno dodijeliti i stručni ocjenjivački sud.

U ''vrućem'' stolcu namijenjenom njima sve četiri sezone sjedi i Ksenija Erker Hegedušić koju do danas nije napustila radost sudjelovanja u emisiji. "Od prvoga dana do danas jednako uživam u emisiji, dobroj glazbi i predivnom druženju s kolegama", priznaje Erker.

U njoj čuči glazbeni pedagog iz vremena kada je predavala u školi, a tamo je, kaže, naučila da je pohvala konstruktivnija od kritike i kazne, pa upravo stoga i u emisiji nije sklona kritiziranju, već čistoj pozitivi. "Baš mi je drago da te dobre “vibre“ prelaze preko ekrana, jer cijela ekipa- izvođači, bend, voditelji, žiri i tv-ekipa žive zajedno za što bolju emisiju i atmosferu", nabraja.

''Velika četvorka'' u sastavu Husein Hasanefendić Hus, Vanna, Rajko Dujmić i naša sugovornica u svojim su komentarima odlučni, ali i složni. "Zaista nikada nije došlo do bilo kakvog neslaganja, jer smo mi tamo potpuno samostalni i svatko predstavlja sebe, svoje znanje, svoj svjetonazor, pa i kućni odgoj", kaže ''sutkinja''.Nikada nema favorita, ali uvijek ima simpatije prema određenom paru. "Moje simpatije nisu nužno vezane uz pjevanje, već za šarm i duhovitost u cijelom nastupu, tako da mi uvijek bude žao kad prerano ispadnu ljudi poput Dreleta ili Pervana", ističe glazbenica s bogatim iskustvom.Svoju prvu singlicu ''Povedi me večeras'' Ksenija Erker snimila je 1973. godine, a kao 14-godišnjakinja počela je pjevati kao prateći vokal.

"Do danas sam kolegama snimila preko 2000 pjesama. A kao sedmogodišnjakinja ušla sam u dječji zbor HNK Zagreb i pjevala u operama Carmen, Boris Godunov, Carmina burana i drugima, i tamo se zauvijek "inficirala“ glazbom, scenom, šminkom, aplauzom i svime što muzičarski i pomalo boemski život nosi", prisjeća se gospođa Erker i ponovno ''uključuje'' vremeplov:

"Svojih pet minuta slave imala sam 1974. Na početku godine snimila sam Arsenovu "Proljeće je otpočelo s kišom“ koja je postala ultimativni hit na svim jugoslavenskim prostorima, neprestano sam bila na putu Beograd, Skopje, Sarajevo, a preko ljeta otišla na dvomjesečnu turneju po bivšem SSSR-u, jesen mi je na zagrebačkom festivalu donijela nagradu i novu hit pjesmu, a u prosincu sam se još i udala", prijelomnu godinu analizira tada 20-godišnjakinja.

Dodavanje prezimena Hegedušić Kseniju je još više uvuklo u glazbu. Suprug Hrvoje poznati je skladatelj, a i ostatak obitelji note ima u malom prstu. "S dvije raspjevane kćeri, s tri unuka i četvrtim na putu, sa Hrvojem koji u svojoj sobi ima pravi mali glazbeni studio i stalno nešto smišlja, komponira, svira, vjerujte mi da je veselo i raspjevano", ponosno će Ksenija. Rezultat svega toga božićni je CD koji je obitelj Hegedušić zajedno snimila.

Ako je suditi po stihu iz njezine uspješnice "Ti si moja inspiracija", naša sugovornica ''otvara srce svakom smiješku'', i premda bi o tome mogla napisati roman, spremno odgovara da je njena najveća inspiracija ljubav i ponovno i uvijek ljubav.

S takvim će stavom sigurni smo pristupiti i četvrtom finalu najgledanijeg TV showa u nas. Zvijezde će zapjevati večeras od 20.15h na HTV-u 1. Podržite ih.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Biste li kupili ulaznicu za tajanstveni koncert kojemu znate datum i vrijeme, no ne znate tko nastupa i gdje?

Dobar posao

Željka Barišić Pulig ravnateljica Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, prva je žena u povijesti zagrebačkog HNK na ovoj čelnoj poziciji.

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.