Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Kuća budućnosti

Solo Faustino djelo je arhitekta i umjetnika Didiera Faustina

Ovo nije suvremena skulptura od drveta postavljena u prirodi, kao što vam se možda na prvi pogled učinilo, već 'kuća budućnosti' jednog od najzanimljivijih mladih arhitekata današnjice, Portugalca Didiera Faustina.

Ova naizgled nefunkcionalna građevina dio je projekta Solo kuća koji je nastao inicijativom ljubitelja arhitekture Christiana Bourdaisa za kojeg je ona prije svega umjetnost. Bourdais ima taj dar pomoću kojeg prepoznaje velike umjetnike među mladim arhitektima koji će na vrlo suvremen način oblikovati način gradnje u današnjem vremenu.

Ostavlja ih s ‘praznom pločom’ odnosno krajolikom u kojem će ovi veliki kreativci stvoriti ‘kuću budućnosti’ koja će zadiviti svakog zaljubljenika u arhitekturu.Umjetnik i arhitekt Didier Faustino uz pomoć  kolega iz arhitektonskog biroa Mesarchitecture stvorio je poligonalnu rezidenciju u malom planinskom gradiću Cretas u blizini španjolske Tarragone. Sastoji se od konzola u svežnju koje se projiciraju prema van u različitim smjerovima pokrivajući pogled od 360 stupnjeva. Svako krilo kuće pruža drugačiji pogled i ima drugačiju funkciju.

Ovdje ne postoje tradicionalni elementi poput ‘zida’, ‘kata’ i ‘stropa’ kao ni klasična vertikalna podjela prostora čime se stvara veća dinamika oblika i odnosa u interijeru.‘Kat’ je dinamičniji element u kući koji više ne stvara planarnu granicu između nivoa već se ponaša kao posebni plato na kojemu se održava neka aktivnost i s kojeg možete vidjeti što se događa na drugim ‘katovima’ koji se nalaze na takozvanim polu-razinama.

'Strop’ djelomično ne postoji jer se stapa s kutnim zidovima i staklenim prozorima. Koncept daje domu slobodu kako bi se oblikovao prema okolini, stvarajući nekoliko osi koje se skupljaju u jednu toku, u srce prostora u kojem se boravi odnosno živi.

Takva gradnja omogućava stanarima osjećaj beskonačnosti kod drugačijeg pogleda iz svake sobe u ovoj modernoj i neobičnoj kući koju okružuje prekrasna netaknuta priroda.Kuća Solo Faustino još je jedna u nizu ‘kuća budućnosti’ od kojih vam zastaje dah. ‘Solo kuće’ trebale bi općenito revolucionirati svijet arhitekture. Christian Bourdais prodaje nekoliko kuća konstruiranih od trenutno najtalentiranijih arhitekata koje su sagrađene na zemljištima koja se nalaze u regiji Mattaranya, dva sata vožnje južnije od Barcelone.

Ove kuće svjedoci su našeg vremena, a istovremeno pokušavaju zadovoljiti potrebe i očekivanja moderne obitelji 21. stoljeća.


Solo Fujimoto

Solo Pezo, prva kuća ove kolekcije izgrađena je u listopadu 2012., a nakon nje su uuslijedile Solo Fujimoto, Solo Faustino i Solo MOS. Uskoro ćemo moći vidjeti i idejne koncepte rezidencija Solo Marklee Johnston, Solo TNA, Solo Studio Mumbai i Solo Office KGDVS – ostalih kuća u kolekciji koje su trenutno u pripremi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Čiste, glatke linije, neutralne kombinacije boja, svijetli prostori i prirodni elementi karakteristike su Japandi stila.

Moj dom

Ambienta u sinergiji sa sajmom Hotel&Gastroteh  te partnerima Zagreb Design Week, ArhiBau.hr, Art Zagreb na svoj način tako nastavlja u promicanju vrijednosti  svojevrsnog novog...

Moj dom

U nastavku vam donosimo trendove koji vladaju u dizajnu interijera. Dobra je vijest da ih je većina blaga prema vašem novčaniku

Moj dom

Svakog ljeta JYSK predstavlja svoje Nordic Mood novitete, živopisnu kolekciju dekoracija koja širi radost i optimizam.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.