Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Kuća budućnosti

Solo Faustino djelo je arhitekta i umjetnika Didiera Faustina

Ovo nije suvremena skulptura od drveta postavljena u prirodi, kao što vam se možda na prvi pogled učinilo, već 'kuća budućnosti' jednog od najzanimljivijih mladih arhitekata današnjice, Portugalca Didiera Faustina.

Ova naizgled nefunkcionalna građevina dio je projekta Solo kuća koji je nastao inicijativom ljubitelja arhitekture Christiana Bourdaisa za kojeg je ona prije svega umjetnost. Bourdais ima taj dar pomoću kojeg prepoznaje velike umjetnike među mladim arhitektima koji će na vrlo suvremen način oblikovati način gradnje u današnjem vremenu.

Ostavlja ih s ‘praznom pločom’ odnosno krajolikom u kojem će ovi veliki kreativci stvoriti ‘kuću budućnosti’ koja će zadiviti svakog zaljubljenika u arhitekturu.Umjetnik i arhitekt Didier Faustino uz pomoć  kolega iz arhitektonskog biroa Mesarchitecture stvorio je poligonalnu rezidenciju u malom planinskom gradiću Cretas u blizini španjolske Tarragone. Sastoji se od konzola u svežnju koje se projiciraju prema van u različitim smjerovima pokrivajući pogled od 360 stupnjeva. Svako krilo kuće pruža drugačiji pogled i ima drugačiju funkciju.

Ovdje ne postoje tradicionalni elementi poput ‘zida’, ‘kata’ i ‘stropa’ kao ni klasična vertikalna podjela prostora čime se stvara veća dinamika oblika i odnosa u interijeru.‘Kat’ je dinamičniji element u kući koji više ne stvara planarnu granicu između nivoa već se ponaša kao posebni plato na kojemu se održava neka aktivnost i s kojeg možete vidjeti što se događa na drugim ‘katovima’ koji se nalaze na takozvanim polu-razinama.

'Strop’ djelomično ne postoji jer se stapa s kutnim zidovima i staklenim prozorima. Koncept daje domu slobodu kako bi se oblikovao prema okolini, stvarajući nekoliko osi koje se skupljaju u jednu toku, u srce prostora u kojem se boravi odnosno živi.

Takva gradnja omogućava stanarima osjećaj beskonačnosti kod drugačijeg pogleda iz svake sobe u ovoj modernoj i neobičnoj kući koju okružuje prekrasna netaknuta priroda.Kuća Solo Faustino još je jedna u nizu ‘kuća budućnosti’ od kojih vam zastaje dah. ‘Solo kuće’ trebale bi općenito revolucionirati svijet arhitekture. Christian Bourdais prodaje nekoliko kuća konstruiranih od trenutno najtalentiranijih arhitekata koje su sagrađene na zemljištima koja se nalaze u regiji Mattaranya, dva sata vožnje južnije od Barcelone.

Ove kuće svjedoci su našeg vremena, a istovremeno pokušavaju zadovoljiti potrebe i očekivanja moderne obitelji 21. stoljeća.


Solo Fujimoto

Solo Pezo, prva kuća ove kolekcije izgrađena je u listopadu 2012., a nakon nje su uuslijedile Solo Fujimoto, Solo Faustino i Solo MOS. Uskoro ćemo moći vidjeti i idejne koncepte rezidencija Solo Marklee Johnston, Solo TNA, Solo Studio Mumbai i Solo Office KGDVS – ostalih kuća u kolekciji koje su trenutno u pripremi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Putovanja

Upravo je boravak u prirodi jedan od naših saveznika kako bismo izbjegli i prebrodili jesenski blues.

Zanimljivosti

Događaj je posvećen korisnicima Grunteka kao zahvala na podršci i prepoznavanju samog projekta.

Moj dom

Motion Candles je novi hrvatski brend svijeća koji se tržištu predstavio prošle godine, a svoje kupce ne prestaje oduševljavati inovativnim mirisima.

Dizajn

Bilo da dajete prednost jednostavnom skandinavskom stilu, razigranom boho ili ugodnom Provence, pravi odabir tekstila ključan je za interijer.

Advertisement