Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Kuća školjka

Kuća Nautilus spoj je arhitekture i moderne umjetnosti

Suvremena nas arhitektura iz dana u dan oduševljava svojom nevjerojatnom moći kombiniranja prirodnih materijala, oblika i tekstura. No koliko god prkosila standardima ta ista arhitektura još uvijek rijetko izlazi iz okvira ravnih zidova položenih pod pravim kutom. Potrudili smo se istražiti neka od najvećih remek djela suvremene gradnje i pronašli kuća Nautilus – neobičan dom nalik na školjku za čiji se jedinstveni dizajn pobrinuo meksički arhitekt Javier Senosiain.

dnevni boravakOvo svojevrsno umjetničko djelo spiralnog oblika s pomno osmišljenim interijerom dovršeno je 2006. godine i od tada predstavlja predmet znatiželjnih pogleda. U dnevnu je sobu ukomponiran zid kojeg čine šarena stakalaca upotpunjujući prostor živim bojama, dok se u njezinom središnjem dijelu nalazi žuta sjedeća garnitura krivudavih linija okružena zelenom travom i ostalim biljem. Kupaonica, kuhinja i spavaća soba nalaze se također u službi cjelokupnog prostora, a svaki od dijelova neobične kuće odiše posebnim šarmom.

kupaona

Mirna oaza koja hrani tijelo i dušu trenutačno je dom mlade obitelji s dvoje djece koji su zasićeni konvencionalnim životom odlučili potražiti novi dom te pronašli svoj intimni kutak u XXL školjci.

tlocrtInspiriran radom španjolskog arhitekta Antonia Guadija i Frank Lloyda Wrighta, Javier Senosiain je obogatio Meksiko  još jednim reprezentativnim primjerkom bio arhitekture čija nas ideja vraća u prošlost njegujući tradiciju i kulturu okolnog prostora.

Nautilus HousePoznat po svojim prijašnjim projektima koje vode harmoničan suživot s okolišem Senosiain je kroz godine stekao brojne obožavatelje. Tako mnogi ovog profesora arhitekture na National Autonomous University of Mexico pamte po kući Vista del Valle, sjeverno od Meksika, koja ima zapanjujući pogled na grad, a dizajnirana je u obliku morskog psa. Obložen betonskom konstrukcijom i hidroizolacijom otpornom na UV zrake ovaj kompleks soba povezanih labirintom tunela oduzima dah i služi kao inspiracija svim ljubiteljima moderne arhitekture.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dizajn

Studio TE mjesto je za vrhunsku frizuru, ali i mjesto na kojem se svakom klijentu pristupa individualno te se garantira privatnost.

Moj dom

Miris ima moć da vam poboljša raspoloženje, pomogne opustiti se nakon stresnog dana i vratiti energiju.

Moj dom

Iako bismo trebali slobodno vrijeme trošiti prije svega na opuštanje i zabavu, nije loše vikendom ni povremeno zasukati ruke i pobrinuti se za održavanje...

Moj dom

Ako vam ove godine budžet ne dopušta realizaciju svih vaših ideja za uređenje kućanstva i stola oko kojeg će se okupiti cijela obitelj, ne...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.