Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Kućni ljubimac kao poklon

Jeste li za proširenje obitelji?


Svako dijete prije ili kasnije poželi kućnog ljubimca, najčešće psa ili mačku, ali brigu o životinji na kraju moraju preuzeti roditelji, čega često puta nisu svjesni pa popuštaju djetetovim željama i obećanjima.

Kućni ljubimci nalaze se visoko na popisu želja uoči rođendana i blagdana pa tako udomljavanje ili kupnja životinja postaje posebno popularna upravo u vrijeme Božića.

No, prije nego se odluče na "dlakavo" proširenje obitelji, roditelji i prijatelji trebaju dobro razmisliti u što se upuštaju.

Naime, životinjica nije plastični autić kojeg se može spremiti u kut kada prestane biti zanimljiva, te se o njoj treba brinuti svaki dan i odvajati vlastito slobodno vrijeme. Između vođenja u šetnju, hranjenja i čišćenja često prvotna ljubav i želja prerastu u teret i stres pa ljubimci nakon nekoliko mjeseci završavaju na ulici.

Udruge za zaštitu životinja upozoravaju da nakon Božića nekoliko tisuća životinja redovito završi po šinterajima ili je prepušteno hladnoći, gladi i svim opasnostima koje vrebaju na cesti. Božić i ljetni praznici tako se pretvaraju u najnesretnija razdoblja za neželjene kućne ljubimce koji su nabavljeni spontanom odlukom ili dobiveni kao poklon.

Udruge stoga pozivaju članove obitelji da dobro promisle o promjenama koje će u kuću donijeti novi član te odluče imaju li uistinu vremena za brigu o životinji ili ne. Također, ukoliko prijatelju namjeravate pokloniti kućnog ljubimca prethodno se obavezno raspitajte o njegovim željama, pri čemu nisu dovoljni usklici u stilu "Obožavam životinje!" i "Psi su tako slatki!"

www.metro-portal.hr


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Željeli biste se istaknuti nečim unikatnim no nemate ideju gdje pronaći poseban dar?

Zanimljivosti

Jedna od takvih je i „Mala sirena“, bajkovita priča uz koju su odrastale, smijale se i plakale brojne generacije.

Zanimljivosti

Film Drevna mišologija, priča priču o mišici Patti koja ima velike planove i snove koje želi ostvariti.

Zanimljivosti

U kina napokon stiže spektakularna dugoočekivana morska avantura "Mala sirena” u distribuciji Blitz filma!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.