Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zdravstveni karton

Lagali o lijekovima zbog prodaje

Lažiranjem informacija o lijekovima, Pfizer si priskrbio minus s devet nula.

Američki farmaceutski gigant Pfizer pristao je platiti odštetu od čak 2,3 milijarde dolara u najvećoj nagodbi za prijevaru u zdravstvu u povijesti.

Tvrtka nije imala izbora no priznati krivnju za falsificiranje podataka o četiri lijeka radi povećanja prodaje.

Tijekom promoviranja lijekova, Pfizer je dužnosnicima zdravstvenog sustava predstavio potpuno lažne informacije o njihovu djelovanju.

Čelnici najvećeg američkog proizvođača lijekova izrazili su žaljenje zbog, kako navode, ‘nekih poteza iz prošlosti’, međutim, istaknuli su kako su ‘ponosni na aktivnosti kojima je u posljednje vrijeme pojačana njihova unutrašnja kontrola’.

Nagodba obuhvaća i optužbe da je Pfizer pribjegavao i davanju mita nekim dužnosnicima u zdravstvu kako bi ih naveo da propisuju sporna četiri lijeka – protu-upalni lijek Bextra, antipsihotik Geodon, antibiotik Zyvox i lijek za epilepsiju Lyrica.
Istraga je pokrenuta zahvaljujući optužbama četvero zviždača koji će svoje račune podebljati za oko 102 milijuna dolara odštete.

Tvrtka je već ranije ove godine najavila da će platiti odštetu kako bi optužbe koje narušavaju povjerenje klijenata ostavila za sobom.

Pfitzer je prijavio pad profita od 90% već u četvrtom kvartalu 2008. zbog nagodbe, najavljujući spremnost na isplatu odštete.


(www.metro-portal.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Usprkos dijagnozi koja ju je šokirala, baš kao i sve oko nje, odlučila je upravo u tom trenutku dati otkaz i otvoriti svoju firmu.

Duh i tijelo

Zimski wellness igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže tijela i duha tijekom hladnih mjeseci.

Zdravstveni karton

Važno je napomenuti da Kegelove vježbe nisu korisne za sva stanja zdjeličnog dna, stoga je ključno da ih procijeni kvalificirana osoba.

Duh i tijelo

Priroda i u ovom slučaju može pružiti djelotvornu pomoć, a prednost biljnih preparata u odnosu na sintetske jest da oni ne stvaraju ovisnost i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.