Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Lampa od morskih algi

'Marine light' osmislio je izraelski dizajner Nir Meiri

Dok većina morske alge doživljava kao neugodnost na plažama, netko im je – osim u prehrani i kozmetičkoj industriji – našao još jednu primjenu. Produkt dizajner Nir Meiri iz Tel Aviva iskoristio ih je za izradu zanimljivog komada namještaja. 

'Marine light' ili u prijevodu 'Morska svjetlost' stolna je lampa za čiju je izradu dizajner na nekonvencionalan način iskoristio morske alge, balansirajući pri tom između umjetnosti i komercijalnosti.Morske alge u različitim su primjenama koristili antički narodi, a danas se zbog velike potražnje za njima i brige za okoliš, uzgajaju i beru kao bilo koja druga agrikultura.

Čak 21 vrsta morskih trava i algi koristi se u japanskoj prehrani, u Kini ih poslužuju kao povrće, a u Irskoj pripremaju kao kašu te koriste kao prirodni zgušnjivač.

Mnoge vrste su dobar izvor vitamina A, B, C i E, joda, fosfora i drugih minerala. S obzirom na to da alge predstavljaju vrijedan izvor vlakana, minerala i fitonutrijenata rado se koriste u vegetarijanskoj i makrobiotičkoj prehrani.Ljekovita svojstva morskih algi, koji su dokazani čistači organizma, postala su priznata od sve većeg broja svjetske populacije pa stoga ne čudi kako su se morale početi uzgajati kako se ne bi ugrozila podmorska flora i fauna.

Nir Meiri često pažljivo izabire 'sirove i divlje' materijale koje oblikuje u 'čiste' forme stvarajući inovativne proizvode koji su istovremeno kućni i 'nepripitomljeni'.

Ova lampa sastoji se od metalne baze i tankog metalnog kostura sjenila. Organski materijal, odnosno alge, nanose se na metalni kostur dok su još svježe.Svježina algi se održava tako da su cijelo vrijeme potopljene u vodi. Potom se posložene suše i pri tom skupljaju uz stijenke metalnog kostura formirajući zanimljivo sjenilo.

'Marine light' bit će predstavljena u galeriji Rossana Orlandi od 9. do 14. travnja, tijekom Međunarodnog sajma namještaja u Milanu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Znate li da ljekoviti napitak ublažava akne?

Moj dom

Kuhinja i blagovaonica su bitni dijelovi svakog doma i mjesto gdje se okupljate sa svojim najbližima, obitelji i prijateljima, kako biste uživali u dobroj...

Moj dom

Kada govorimo o uređenju interijera svojeg doma, nedvojbeno je da ćemo dnevnom prostoru posvetiti posebnu pažnju.

Dizajn

Studio TE mjesto je za vrhunsku frizuru, ali i mjesto na kojem se svakom klijentu pristupa individualno te se garantira privatnost.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.