Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Lasersko pomlađivanje vagine

Procesi potaknuti laserskom zrakom traju nekoliko tjedana nakon tretmana.

Prvo su medije pisali o tretmanu poznate regionalne loto djevojke Suzane Mančić. Navodno, gospođa Mančić „popravila“ je svoju vaginu. Brojni portali kuponske prodaje, krenuli su i kod nas u „akciju“. Pa da čujemo o čemu se tu zapravo radi.

Laserska fototerapija u ginekologiji suvremeni je način liječenja vaginalne atrofije i urinarne inkontinencije te osvježenja seksualne funkcije. U suradnji s poliklinikom Ginecej, danas ćemo vam predstaviti “Mona Lisa Touch”, laser obećavajućeg imena, koji oporavlja tonus, oblik, prehranu tkiva, vlaženje i osjetljivost najnježnijeg područja svake žene.

Svaka od nas vrlo dobro zna kako ženski spolni hormoni djeluju na apsolutno sve, od kože, kostiju, mišića, rasporeda masnoga tkiva, pa i na mozak. Tempo života i neizbježni stres, te menopauza jedan su od uzročnika nelagode, svrbeža, peckanja, suhoće ili boli pri spolnome odnosu. Nerijetko upravo ove simptome negiramo, nazivajući ih posljedicom starenja. Ali, što ako postoji rješenje?

Laserska rejuvenilizacija vulvo-vaginalnog područja, ili takozvano lasersko podmlađivanje

Lasersko pomlađivanje vagine, nekirurški tretman, izvodi se uz pomoć sonde, oblikom vrlo slične sondi za vaginalni ultrazvuk potpuno bezbolno i s minimalnom nelagodom. U prvoj fazi ljušti se površinski dio atrofične sluznice ili kože koja će se potaknuti stvaranje nove, svježe. U drugoj fazi emitirajuću slabiju energiju kroz dublje slojeve stimulira se stvaranje kolagena i hijalurona te potiče regeneracija boljom prokrvljenosti područja. Procesi potaknuti laserskom zrakom traju nekoliko tjedana nakon tretmana.

Oštećenja i atrofija vaginalnog tkiva javlja se s hormonskim promjenama koje se događaju prilikom dojenja, stresa i iscrpljenosti, tijekom kemoterapije ili u dobi kada hormoni počinju oscilirati. Laserska terapija uklanja, ne samo atrofiju vaginalnog tkiva, nego i bolnost pri spolnim odnosima te blagu inkontinenciju (slabiju kontrolu mokrenja koja prati dulje i teže porode), pomaže normalizaciji PH vagine, smanjuje broj infekcija.

shell-621773_1280

„Potaknite svoju seksualnost, budite fit, osjećajte se dobro i vježbajte bez straha. Najbolje je javiti se već kod prvih simptoma vaginalne suhoće i nelagode ili “bježanja” kapljica urina prilikom plesa, joge, pilatesa ili neke druge fizičke aktivnosti“ poručuje dr.med., spec. ginekologije i opstetricije Maja Gudelj iz poliklinike Ginecej.

Najbolji rezultati se postižu s dva do tri tretmana ovisno o početnom stanju, a pacijentica se odmah vraća svojih dnevnim aktivnostima. Seksualni odnosi, naporno vježbanje i vruće kupke nisu preporučljive u prvih par dana.

Naravno, tu su i estetski razlozi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

Nebrojeno je mnogo tabua upravo o ženskom tijelu. Moguće da je upravo jedan od najvećih onaj o vaginalnom iscjetku.

Savjeti stručnjaka

Rijetke su one žene, ali i muškarci, koje će ovu problematiku naglasiti razgovarajući s liječnikom. Rjeđi će to povjeriti prijateljima.

Seks

Neke su teme jednostavno previše neugodne da biste o njima razgovarali s liječnikom ili čak najboljim prijateljem/icom.

Seks

Razbijene zablude o orgazmu, seksualnosti i užitku.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.