Laži u vezi

Lagati ili ne? Reći istinu ili je zaobići? Prešutjeti ili otvoriti dušu? Koliko god da volite svojega muškarca, činjenica je da je s njim katkada jako teško izaći na kraj, naročito kad vas gnjavi satima da mu objasnite zašto niste odgovorile na poziv tad i tad, ili zašto ste se zadržale u trgovini više od planiranog. Ne možete mu reći da ste srele onog slatkog kolegu s posla ili faksa… jednostavno je zvao u krivo vrijeme.

Zaista, gdje treba povući crtu između trenutaka za istinu i trenutaka za laž?

Cipele od 1,500 kuna. Dobro, svi već znaju da su muškarci nervozni i lako planu kad je u pitanju to koliko žene troše. Nije im jasno zašto ste potrošile malo bogatstvo na cipele s ubitačnim potpeticama, ali dok god to nikome ne šteti, sve je u redu, zar ne? Mora li zaista znati koliko ste ih platile? Nije loše da prepolovite cijenu ako vas kojim slučajem upita koliko su stajale. A ako mu odlučite reći istini, nemojte ulaziti u svađe o tome kako je onaj LCD koji želi već neko vrijeme previše skup.

Danas mi se nabacivao. Nijedan muškarac u biti ne želi znati koliko vam se drugih 'mužjaka' nabacivalo ili nabacuje. Istina, možda ste u iskušenju da mu to stavite do znanja, naročito ako mislite da u „posljednje vrijeme ne obraća dovoljno pozornosti" na vas. No ako mu kažete samo će misliti da i vi flertujete s njima i nabacujete se drugima. A to nikada ne završi dobro.

Prevarila sam te. Nažalost, iz ovoga se ne možete izvući. Bez obzira na razlog za prijevaru. To ne možete baciti u zaborav, ne možete sakriti i vrlo je izgledno da ćete se naći u situaciji da mu morate reći istinu. Ni u ludilu nemojte pokušavati ublažiti situaciju. Ne očekujte da će ostati smiren i odmah vam oprostiti. Možda odmah prekine s vama. Možda samo zatraži malo vremena da se skocka i vrati vam se. Ali najbolje je da sazna. No neki misle da to baš i nije najbolja ideja.

Prije tebe bila sam s njih 20. U redu, u ovoj slučaju nemojte biti iskrene. Muškarci žene procjenjuju po broju partnera koje su imale prije njih i ta brojka svakako igra veliku ulogu u tome koliko će vas cijeniti i poštivati. Nemojte biti iskrene ni kad su u pitanju prave veze ni kad su u pitanju jednonoćne avanture. Što manji broj, to je bolje. S druge strane, veze koje su trajale dulje od šest mjeseci možete mu spomenuti, a površne izbacite iz priče.

Družim se s dečkima. Dečki mrze kad im lažete o tome s kojim od vaših muških prijatelja se družite; zato je važno da budete potpuno iskrene po tom pitanju. Ako se družite s nekim dečkom (posao, faks, škola…) kojeg vaš dragi ne podnosi, nemojte to prikrivati izgovorom da ste s prijateljicama. Ako sazna za laž, očekujte svašta – prvo optužbe da ga varate.

Pa onako, mali je… Ako ikada izustite ove riječi, zaboravite na seksualni život s tim dečkom, odnosno muškarcem. U muškost se ne dira (ne doslovno)! Ni u ludilu ne smijete reći da je mali, prosječan ili da ste viđali i bolje. Možda vam i nekim čudom oprosti – ali zaboraviti sigurno nikad neće. Slomit ćete mu ego. Izbjegavat će seks. Postat će nesiguran u sebe i svoju izvedbu u krevetu. Nikad mu nemojte reći da vas ne zadovoljava u krevetu, osim ako ste u ozbiljnoj vezi kada su partneri dovoljno zreli da pričaju o seksualnim problemima. Naglašavajte i hvalite ono što radi dobro ili što biste htjele da radi. Ako ne ide, pa što uopće radite s njim? Iako nije sve u seksu.

Ostatak članka pročitajte ovdje:
Kad mu lagati, a kad ne?