Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Lica njegovanih žena

Žena koja brine o sebi i svom izgledu, njegovana žena – lijepa je žena.

– Znamo svi da ljepota dolazi iznutra. Ovaj moj projekt posvećen je svim ženama, koje brinu o sebi i svom izgledu, svim njegovanim ženama, lijepim ženama“, naglasila je Marija Koprtla, autorice knjige o šminkanju „Lice u ogledalu“, u kojoj na 150 stranica otkriva osnove make-upa te kako šminkanje pretvoriti u umjetnost.

Make-up identitet – igra prikrivanja

– Make-up je usko povezan s pojmom koji se u posljednje vrijeme vrlo često spominje – s identitetom. Nekad je identitet bio pojam koji se gradio, bio je jedan; danas on uživa u množini. Postoji milijun vrsta našeg identiteta, promjenjivost je ono što nam to omogućava, a make-up je upravo jedan od najjačih instrumenata kojim se možemo poigrati našim identitetom. On je ustvari jedna velika igra, prikrivanje. Nadam se da ćete u ovoj knjizi naći upravo vaš identitet “ – rekla je urednica knjige „Lice u ogledalu“ Ana Lendvaj.

Promocijom knjige, uz otvorenje izložbe fotografija make-up radova „Slike u boji“ u kojoj je sudjelovalo 20 fotografa, 18. studenog u Galeriji Stančić započeli su dani III. „Modnog ormara“ pod nazivom „Marin Držić“, posvećenom 500-toj godišnjici rođenja jednog od naših najvećih književnika.

Svaka žena zaslužuje najljepše lice

Prikazan je i kratak film o šminkanju, autora Daria Haceka, kojim je na vrlo simpatičan način prikazana autorica knjige i šminkerica Marija kako laganim i pažljivim pokretima nanosi šminku na lice djevojke, a osebujnosti pridonosi način na koji to radi – gledajući lice koje šminka u ogledalu, što aludira na sam naziv knjige.

„Željela sam vam približiti umijeće šminkanja i pokazati najljepše lice, ono što svaka žena zaslužuje. Zašto se odreći ženstvenosti i seksualnosti kada na to imamo potpuno pravo?“ – zaključila je Koprtla.
Uz promociju knjige, na izložbi se predstavilo 20-ak fotografa , među kojima su: Anita Mamuza, Damir Tiljak, Tina Žaknić, Mislav Bilić, Tomislav Jandrečić, Danijel Kašaj, Marija Koprtla, Izidor Tačković, Jasenko Rasol, Robert Ballon, Mate Zemljić, Dean Barić, Suzana Bosančić, Zvonimir Kosinjski, i drugi.

Lica na fotografijama koje je našminkala upravo Marija modeli su modne agencije Midiken, ali i poneki modni dizajneri, primjerice Milena Rogulj. Izložba će u istom prostoru biti otvorena do 23. studenog 2008. godine, svakog dana od 15 – 20 sati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

She Book Club

Amazonov izbor za najbolji ljubavni roman 2021. te jedna od najboljih knjiga u kategoriji romansi prema odabiru članova Goodreadsa, roman Ljubavna hipoteza ovih je...

She Book Club

Ovaj nastavak uspješnice Žena koja je slikala kanom vješto je i bogato izvezena narativna tapiserija u kojoj se isprepliću priče iz Lakshmina i Malikova...

She Book Club

Fascinantna, sjajno napisana i iznimno maštovita književna rekonstrukcija čuvenog nestanka kraljice krimića, roman koji je osvojio čitatelje diljem svijeta.

She Book Club

Proglašena jednom od najboljih knjiga godine prema izboru Guardiana, autobiografija Zelena svjetla promijenila je živote i inspirirala milijune čitatelja nepokolebljivom iskrenošću, nekonvencionalnom mudrošću i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.