Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Lijek za slomljeno srce

7 savjeta za brži opravak nakon prekida veze.

I tako se vaše srce našlo na vjetrometini tuge, boli i samoće nakon prekida veze ili nekog drugog odnosa u kojem ste bili emotivno upleteni. Misli vam u krug trče po glavi tvoreći košmar koji iznova sa svakim sjećanjem probode vaše srce i onda ga pusti da samo trne nekoliko minuta prije nego ga iznova napadne.

Tijelo na ljubavnu bol reagira plakanjem, odbijanjem hrane i malaksalošću. Taj limb slomljenog srca obgrljen depresijom može trajati od nekoliko dana do nekoliko mjeseci (nadajmo se ne). Ipak, kad stignete do računala, pročitajte ovih nekoliko savjeta – možda će vam biti lakše. Možda je sutra dan novih emocija.

1. Dopustite si bol

Taj netko koga više nema u vašem životu vam je vjerojatno bio značajan – čim osjećate tu količinu boli. A upravo ta bol je normalan dio faze prebolijevanja. Računajte kako će s vremenom taj teški osjećaj biti manji, a kako čaša ne bi stalno bila na pola prazna – razmislite kako je bol znak da znate osjećati, a samim time i živjeti.

2. Izbjegavajte bivšeg

Ako ga i dalje volite, vjerojatno ga želite sresti, dokazati mu kako je to sve bila jedna velika greška. Pojavljujući se na mjestima na kojim znate da on izlazi samo ćete pokazati još veći očaj, a sebe dovesti na početak faze tugovanja.3. Zaposlena žena

Jedan od najčešćih načina na koje se netko rješava boli u srcu je zaposlenost. Obogatite svoj društveni život, izlazite i družite se. Ako je potrebno, pronađite brzo pronađite "hobi za slomljeno srce".

4. Izrazite se

Nemojte misliti kako niste dovoljno cool ako prepričavate ono što vam se dogodilo te opisujete svoje osjećaje. Nigdje ne piše da se stalno morate osjećati dobro i izgledati veselo –  pravi prijatelji će to naravno razumjeti. Izrazite se – sjednite i napišite svoju ljubavnu priču, stavite misli i kuvertu i "pošaljite" pismo na adresu: PRIMA: Moja bivša ljubav, MJESTO:  Slomljeni Srcograd, DRŽAVA: Zemlja izlazećeg sunca i oporavljenog srca.

5. Krivnja

Možda je u prvoj fazi nešto teže prestati kriviti njega, sebe ili pak treću osobu za prekid, ono što mu je prethodilo i slijedilo. Ipak, pokušajte iz glave izbaciti osude i presude jer što prije oprostite – komu god trebali, lakše ćete zaliječiti rane.6. Tijelo u formi

Iako vam vjerojatno nije do vježbanja, i radije biste ležali na kauču, cmoljili  i kao u nekoj romantičnoj komediji prejedali čokoladnim keksima dok gledate njegovu sliku, možda je ipak bolje tijelo dovesti u formu. Posjetite teretanu, trčite i bavite se sportom jer naravno u jakom tijelu je jak duh i sretno srce. A vježbanje podiže razinu endorfina u tijelu, što vam utječe i na raspoloženje.

7. Okružite se pozitivom

Pozitivni ljudi, pozitivna i poticajna glazba i filmovi okrznut će se bar malo o vašu depresiju. To što se pokušavate zabaviti, makar se i pretvarali, pomoći će vam da u potpunosti ne dotaknete dno.

E da, i smijte se – makar i kroz suze…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Drama Queen

Pronašla sam neku priču o ženama koje su poput vuka samotnjaka. One su zaštitnice, neovisne, pomalo teške na riječima, tvrdoglave i previše misle...

Suncokreti na oblacima

Kako te emocije samo tako nestanu, kako to sve odjednom samo splasne i rasprši se?

Život u dvoje

Ljubomora je jedan od najneugodnijih negativnih osjećaja i rijetko se pojavljuje sama

Drama Queen

Zašto, i uspjeh i ljubav, ako je već tražimo, moraju biti tako brzi, najbrži...

Advertisement