Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Liposukcija na vrhu top liste

Zbog estetike Kliniku Glumičić&Džepina posjećuju ne samo žene, već i muškarci.

Žene mlađe dobi najviše privlači povećanje grudi i korekcija nosa. U dobi od 20 do 30 godina mnoge spas vide u liposukciji, dok iznad 30- te traže korekcije grudi u vidu podizanja ili smanjenja. Liposukcija i zatezanje trbuha gotovo su uvijek pri vrhu top liste ženskih želja. Ona se ponešto mijenja iznad 50-te godine kada obično dolaze zbog korekcije kapaka i lica, zatim podizanja grudi, te smanjenja i zatezanja trbuha.

– Ovu godinu nesumnjivo je obilježila potražnja za ugradnjom implantata za grudi s kohezivnim gelom koji smanjuje mogućnost komplikacija. Glede najavljene krize za iduću godinu, mislim da mnoge to uopće neće spriječiti da odu na estetsku operaciju. Zato jer neki godinama donose tu odluku te štede za operaciju,- ispričao je za She.hr doc. dr Ivo Džepina iz Klinike Glumičić&Džepina.

Napomenuo je kako u klinici imaju puno zahtjeva za terminima iduće godine te da je pogrešno shvaćanje da je estetska operacija trenutni hir. Naime, želja njihovih klijenata se temelji na težnji da promjena bude usklađena s vlastitim tijelom. I zato su puno toga spremni otrpjeti za lijepi odraz u ogledalu.

Muškarce brine i ćelavost

– Što se tiče estetske kirurgije, potpuno smo u trendu sa Zapadom, kao i Amerikom. Zamjetna je sve veća potražnja za zahvatima, s time da je sve više muškaraca koji se ne boje ići pod nož. Prije nekoliko godina, bilo ih je svega tri do četiri posto, a ove godine čak 15 do 20 posto,– rekao je Džepina.

Od zahvata mlađi muškarci najčešće traže korekcije nosa, liposukciju i korekciju grudi, dok se oni s oko 30 godina najviše odlučuju za transplantaciju kose zbog gubitka i prorjeđenja simbola muške snage. Kako ističe dr Džepina, kao klijenti, muškarci puno više očekuju od zahvata nego žene i nemaju baš veliki prag podnošljivosti boli.

Naime, žene su za razliku od njih, svjesne da ih nakon operacijskog zahvata očekuju bol i otok. A k tome, odmah znaju točno što žele.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Razgovarali smo s dr. Irijanom Rajković, specijalistom plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, prve i jedine hrvatske liječnice koja je verificirani predavač na Američkoj Akademiji...

Zdravlje

Liposukcija je bila objašnjenje izostanka s posla tri tjedna. Pa što!?

Ljepota

Liposukcija je dobila ozbiljnu konkurenciju

Ljepota

Poklanjamo 50% popusta na tretman ovim "čarobnjakom" za oblikovanje tijela

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.