Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Lisnate košarice punjene voćem

Točno onakvi recepti kakvi se rade (u zadnji čas) za razne zabave, proslave ili samo brze i ukusne obroke su redom i brzi i jednostavni recepti.

Točno onakvi recepti kakvi se rade (u zadnji čas) za razne zabave, proslave ili samo brze i ukusne obroke su redom i brzi i jednostavni recepti. Kombinacije okusa u receptima s lisnatim tijestom su neograničene.

Namirnice

  • 1 paket razvaljanog lisnatog tijesta
  • 200 ml mlijeka
  • 50 grama kristalnog šećera
  • 1 jušna žlica gustina
  • 2 cijela jaja
  • po želji ekstrakt vanilije, ruma i dr. aroma
  • po želji voća i mente
  • po želji džema

Upute

Lisnate košarice
  1. Odmotajte ili razvaljajte lisnato tijesto. Neka tijesto ne bude deblje od 2 mm.

  2. Nožem izrežite tijesto na jednake kvadrate ili kocke veličine do 5 cm na najdužoj strani.

    Broj kvadrata mora biti djeljiv s 4.

    Svaki četvrti kvadrat preskočite i ostavite ga netaknutog, a preostale komade lisnatog tijesta izdubite okruglim kalupom.

  3. Komade lisnatog koji nisu izdubljeni koristimo kao temelj. Premažite ga s razmućenim jajetom i na njega stavite izdubljeni komad lisnatog. Njega također premažite jajetom, a zatim poklopite s još jednim komadom izdubljenog lisnatog. Ovaj korak ponovite još jednom. Na kraju bi trebala biti baza od cijelog komada lisnatog tijesta i 3 sloja izdubljenih na njemu. Ponovite korake i s preostalim lisnatim tijestom.

  4. Lisnate košarice prebacite na papir za pečenje koji ste postavili na limu za pečenje i stavite ih peći 10-15 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.

Slastičarska krema

  1. U manjem loncu pomiješajte mlijeko, šećer, željene arome i gustin.

  2. Kada mlijeko krene kipjeti maknite lonac sa štednjaka i pričekajte minutu da se temperatura mlijeka spusti ispod točke vrenja i točke na kojoj bi se jaja mogla skuhati u kontaktu s mlijekom. Sada postepeno i uz stalno brzo miješanje u mlijeko dodajte razmućeno jaje.

  3. Vratite kremu na štednjak na nižu temperaturu i nastavite miješati sve dok krema ne postane gusta.

  4. Kremu odložite sa strane da se malo ohladi prije punjenja košarica.

  5. Košarice po želji napunite s malo džema, zatim još tekućom kremom i ostavite kratko da krema očvrsne.

    Košarice poslužite s voće i posipane šećerom u prahu. U slast!

    Izvor Darkova web kuharica

Ne propustite

Gastronomija

Recept za lagano pecivo slatkastog okusa, pahuljasto lisnate strukture.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.