Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Ljekovita predstava

Kazališnom predstavom T.O.P.- Tečaj odvikavanja od pušenja osječki studenti pomažu oboljelom dječaku.

Budući glumci, polaznici osječke Akademije, predvođeni Selenom Andrić i Majklom Mikolićem u ulogama profesora i asistenta, glume, pjevaju i plešu u suigri s publikom prema zamisli redatelja Roberta Raponje, koji se pozabavio s vrlo zanimljivim tekstom Borisa Senkera. Kazališna predstava T.O.P.- Tečaj odvikavanja od pušenja napravljena je kao zorna nastava kroz školske predmete pa se tako susrećemo s fenomenologijom pušenja, poviješću pušenja u Hrvata, s toplim pušačkim pričama, a nisu zaobiđeni ni tip-top primjeri kako završavaju pušači s nadom, kako kažu, da će nam kad tad ispasti čik iz usta.

TOP-ovci nas podsjećaju da smo u zadnje vrijeme pušili na sve strane, popušili zakon o nepušenju, svjetsko nogometno prvenstvo, povećani PDV, neočekivani odlazak premijera, nebrojeno mnogo cigareta i sve ono što ide na dušu svakoga od nas.

Pomoć bolesnom Leu

Scenski pokret za TOP, iz dima u dim, osmislila je Maja Đurinović, glumce je obukla Jasmina Pacek, a glazbenu lulu zapalila je Arinka Šegando. U predstavi sudjeluju Petra Blašković, Nenad Pavlović, Franjo Tončinić, Katarina Baban, Sanja Drakulić i Aljoša Čepl.

Svi su se oni uključili i u hvalevrijednu humanitarnu akciju prikupljanja novca od predstave za liječenje troipolgodišnjeg dječaka Lea Lackovića iz Vukovara koji boluje od cerebralne paralize. Liječenje je u Austriji, a samo jedan ciklus terapija stoji 1800 eura. Svi koji žele pomoći malenom Leu, novac mogu uplatiti na žiro račun Privredne banke broj 2340009-3100783136.

TOP je do sada gostovao u Puli, Požegi, Vinkovcima, Vukovaru, Đakovu i Karlovcu, a u planu su i gostovanja u drugim gradovima. T.O.P.- Tečaj odvikavanja od pušenja je predstave nastale u suradnji s gradom Požegom.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Kako bi se riješili neugodnih mirisa ili ih barem ublažili pokušajte s nekoliko jednostavnih trikova koji doista djeluju.

Kultura

Sinoć je u zagrebačkom kazalištu Vidra održana svečana premijera predstave 'Čudo', u produkciji kazališta Moruzgva.

Kultura

Kazalište Moruzgva održalo je u petak 2. rujna u Magmi (Satiričko kazalište Kerempuh) press konferenciju o završetku provedbe projekta „Novo normalno“ vrijednog 499.216,26 kuna.

Događanja

Jedan od najboljih filmova svih vremena u kojem se isprepleće po mnogima najljepša, ali i najtužnija ljubavna priča je 'Titanic'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.