Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Ljeti pazite i na kosu

Kosa zbog sunca i soli treba puno više pažnje.

Tijekom ljeta, osim pažnje koju dajemo zaštiti kože, jednakom mjerom trebamo usmjeriti i na kosu.

Zbog djelovanja sunčevog zračenja kosa postaje suša, svjetlija, lomi se, teže raščešljava i oblikuje.Kaže se da kosa pamti sva negativna izlaganja, stoga ju je potrebno pripremiti prije ljeta, a ako ste to preskočili onda budite barem pažljiviji tijekom izlaganja suncu.

Blagi šamponi i dodatak proteina

Naime, za vrijeme ljetnih mjeseci izbjegavajte agresivne šampone te umjesto njih koristiti blage, hidratizirajuće. Budući da je za stanje kose najvažnija njega vlasišta, jer lijepa kosa počinje lijepim vlasištem, vrlo je važna upotreba kvalitetnog šampona koji vlaži kosu I vlasište.

Kosa je tijekom ljeta najčešće suha, neelastična I lako se lomi.Najveći postotak u strukturi dlake čini proteini, a nedostatak proteina ( zbog djelovanja sunčevih zraka i slane vode) prepoznaje se jer kosa nema volumen, ima tanku strukturu dlake i mekana je. Takva kosa brže dehidrira i sklonija je oštećenju. Rješenje je dodavanje proteina kroz proizvode koji hrane kosu.

Šišanje na kraju ljeta

Izblijeđena i neravnomjerno obojena kosa još je jedna od karakteristika loše i neučinkovite njege kose tijekom ljeta. Specijalni preparati ciljanih linija za njegu kose na suncu pomoći će i ublažiti navedena karakteristična oštećenja.Ako ste u divljini nemate ni blizu dućane ili novaca za skupe proizvode, kosa će biti zahvalna i na vlastitoj maski od maslinova ulja, jaja i par kapi limuna.

Nakon ljeta preporučamo kosu ošišati ili blago podšišati kako bi joj se vratio zdrav izgled.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Nerijetko nas gubitak kose, posebice ako ga mjesecima primjećujemo, zabrinjava.

Savjeti i preporuke

Kada je riječ o boji kose, postoje osobe koje vole eksperimentirati, a postoje i oni koji vole igrati na sigurno.

Beauty report

Pravilnom njegom i prehranom do duge, guste i zdrave kose.

Savjeti i preporuke

Mnoštvo je razloga koji mogu dovesti do promjena u teksturi i izgledu kose te prouzročiti možda i veće probleme, ali na našu sreću rješenja...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.