Ljetna salata od lubenice i feta sira

Dolazak ljeta znači samo jednu stvar – nepodnošljive vrućine i pregršt slasne lubenice koja krijepi organizam. Ovo voće koje potječe iz Južne Amerike moćan je antioksidans, a kalorija gotova da ni nema.

Prvenstveno se jede samostalno, ali može biti i dio voćnih salata gdje vam izdubljena kora polovice lubenice može poslužiti i kao zdjela za serviranje. Načina uživanja u ovom slasnom zalogaju ne nedostaje. Tako lubenicu možete pripremati u obliku hladne juhe, ledenog deserta poput sorbeta ili pak salate.

lubenica2Ovog puta vam donosimo lubenicu kao osvježavajuću salatu u kombinaciji s feta sirom, a možete je kombinirati i s ostalim slanim sirevima.

RECEPT – SALATA OD LUBENICE I FETA SIRA

  • 1/2 lubenice ili 1 manja (rashlađena, očišćena, bez sjemenki, narezana na kockice ili kuglice)
  • 25 dag feta sira (narezana na kockice ili razmrvljena)
  • 10 dag crnih maslina
  • nekoliko svježih listića mente
  • domaće maslinovo ulje
  • sok 1 limuna
  • sol
  • crni krupno mljeveni papar

Priprema:

Dobro rashlađenu lubenicu očistite od sjemenki i kore te narežite na kockice ili oblikujte sa žlicom za sladoled kuglice. Fetu narežite na kockice ili samo razmrvite po narezanoj lubenici. Dodajte nekoliko crnih maslina, zalijte s limunovim sokom i domaćim maslinovim uljem, posolite krupnom morskom soli i popaprite crnim mljevenim paprom.

Ovu ukusnu deliciju ukrasite s nekoliko listića svježe mente.