Ljeto i ljepota – što vam je sve potrebno?

Ovih dana svi s nestrpljenjem očekujemo onaj trenutak kada se pripremo se za šoping prije odlaska na more ili onaj kada treba spakirati krpice i kozmetiku i spremni smo za uzbudljive ljetne avanture. S nestrpljenjem očekujemo odlazak na plažu, miris mora i lude provode… 

Za vrijeme ljetne sezone, zaboravite na dijapazon kozmetičkih i make-up preparata koje koristite tijekom hladnijih mjeseci, jer kada je ljeto u pitanju vrijedi pravilo – manje je više. Da bi i na godišnjem odmoru izgledali dobro i blistali čak i kada nema sunca, potrebno vam je tek nekoliko neizostavnih stvari i možete biti sigurni da ćete i kroz vruće dane koračati lijepe i njegovane. 

1. Voće, povrće i tekućina

Svaki dan jedite što više voća i povrća, pogotovo sezonskog i uvijek imajte uz sebe bočicu vode ili nekog nezaslađenog voćnog napitka. Vitamini i antioksidansi kojima su bogati, pomoći će vam da održite zdravlje, a time i ljepotu koja proizlazi iz organizma nahranjenog prijeko mu potrebnim i zdravim namirnicama u vrijeme vrućina. 

2. Aloe vera 

Imajte pri ruci ovaj čudesni prirodni proizvod koji savršeno pomaže pri ublažavanju crvenila nakon sunčanja, ali i drugih opeklina.

Također je nezamjenjiv kada je u pitanju olakšavanju iritirane kože nakon uboda insekata koji neumorno gnjave u ljetnom periodu. 

3. Krema za sunčanje

Sunce je svakim danom sve štetnije, stoga ne izlažite mu se ni na najkraći period vremena a da niste nanijeli kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom. Ne zaboravite ni na lice, a pogotovo nos i područje ispod očiju koji su najosjetljiviji i najprije 'izgore'. Nastojte da vaš losion, ulje ili krema, pogotovo ako imate jako svijetlu i osjetljivu kožu, imaju barem faktor 30

4. Balzam za usne

Za vrijeme ljeta, često zaboravimo na usne. Imajte uvijek pri ruci balzam s visokim zaštitinim faktorom i redovito ga aplicirajte. Sunce isušuje nježnu kožu na usnama koja je tada jednako sklona pucanju kao i u hladnim i vjetrovitim zimskim uvjetima. 

5. Tonirana krema

Zbog velikih vrućina ljeti ne koristimo istu šminku kao i zimi. Ako nemate problema s tenom, hidratantna krema s UV zaštitom dovoljna je podloga na licu. Male nesavršenosti koje želite prikriti umjesto puderom korigirajte toniranom kremom. Osim što će vam koža biti nahranjena i ujednačene nijanse, također će i nesmetano disati, a bez da uništi kompletan dojam. 

6. Depilacija

Za vrijeme ljetnih kupanja tijelo je izloženo pogledima. Višak omraženih i neželjenih dlačica na vrijeme uklonite s tijela kako ne biste imali problema s neprivlačnim crvenilom.

Tretirana područja nakon depilacije njegujte hidratantnom kremom kako bi ublažili bol i iritaciju

7. Manikura i pedikura

Kupanje i izlaganje suncu ne komplementiraju vašim noktima, i osim ako niste lukavo prije ljeta na nokte stavili soak off manikuru koja izgleda besprijekorno i do 3 tjedna, lak na vašim noktima imat će smanjen vijek trajanja. Neuredne nokte i oguljeni lak si nikako ne smijete dopustiti, ni na nogama, a još manje na rukama. Nokte redovito ih skraćujte i oblikujte rašpicom te ako je potrebno svakodnevno nanosite lak.

8. Njega kose

Morska sol ili klor iz vode u bazenu neprijatelji su lijepoj i njegovanoj kosi. Najljepša frizura, koja je uvijek moderna, je ona koja uključuje zdravu kosu.

Svakodnevno je uz pomoć preparata, koji u sebi imaju zaštitne filtere, branite od isušivanja, ali i nakon pranja joj obogatite strukturu hranjivim maskama i uljima kako bi i dalje blistala. 

9. Bronzer

Čak i svoju laganu preplanulost možete dodatno istaknuti uz pomoć par poteza bronzerom na strateškim mjestima. Na jagodične kosti, ramena i dekolte, koji su ionako svaki dan razgolićeni i u prvom planu, nanesite lagani sloj bronzera i dajte svojoj puti zavodljiv i seksi sjaj. 

10. Maskara

Zaboravite na debele slojeve šminke, precizne poteze tušom i osjenčane kapke. Sve što vam je potrebno tijekom ljeta je jedan sloj maskare. Dnevna verzija nek bude ona vodootporna, a za izlazak ne pretjerujte sa slojevima, već samo naglasite trepavice i dodajte završni touch prirodnom izgledu.