Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Ljeto uz knjigu

Gdje čitati svjetske klasike?

Iako većina jedva čeka da se baci u more ili izloži opasnim sunčevim zrakama radi tena, postoje i oni koji ljeta provode uz knjigu i dobro piće. Što su ljetni praznici bez dobre knjige? Štoviše, zašto svoje omiljeno štivo ne biste pretvorili u jedinstvenu ljetnu uspomenu?

Ljubav u doba kolere, Gabriel Garcia Marquez

Ovaj roman najbolje bi bilo čitati dok ležite u mreži za ležanje negdje u Cartageni. Ovu priču o neostvarenoj ljubavi autor je smjestio u zagušljivi i usporeni grad koji nije imenovan, ali se pretpostavlja da je Cartagena; Marquez strastveno opisuje vlažno tropsko okruženje, kolonijalnu arhitekturu i maglovit ulični život. Zidine staroga grda su pravi biser; trgovi su stalno živi, kao i kafići, tržnice na kojima se sve čini prepuno boja i veselja. Uzmite jedna 'sapote' (shake od mlijeka i soka) i lagano lutajte uskim uličicama.

James Bond, Ian Fleming

Najbolje bi bilo da ste na Jamajci na plaži Oracabessa. Imanje Iana Fleminga danas je luksuzno otočko odredište za turiste na kojem možete odsjesti u očaravajućoj vili koja je inspirirala nastanak jednog od najvećih špijuna svih vremena. Osjećat ćete se kao da ste sami u vlastitoj fantaziji filma o Jamesu Bondu, iako u svu tu priču nije uračunat i ljepotica u bikiniju u stilu Ursule Andress. Izolirani, u seksi izdanju i senzacionalni kakvi jeste, odaberite neko skrovito mjesto za čitanje koje gleda na lagunu. Iskustvo će biti potpuno samo ako imate martini, ali protresen, ne promiješan.Ostatak članka pročitajte ovdje:
Ljeto uz knjigu – gdje čitati svjetske klasikeClick to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

She Book Club

Jedan od najprodavanijih self-help klasika „As a Man Thinketh“ autora Jamesa Allena konačno je stigao u naše knjižare.

Život u dvoje

Nekoliko je slatkih jednostavnih, zanimljivih i romantičnih ideja.

She Book Club

Ane Riel, 1971., danska spisateljica, autorica četiri romana. Prva su joj tri romana donijela sedam nagrada i dvanaest nominacija u Danskoj i inozemstvu. Debitirala...

Ljepota

Koliko ćete uspjeti zadržati brončani ten, prije svega ovisi o vašem tipu kože, ali i u nekoliko malih trikova koji će vam pomoći da...

Advertisement