Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Ljevica, desnica ili centralno

Kakav odgoj održava mir u vlastitim redovima?

"Majta, Majta" – sve češći su vapaji prema meni. U prodiranju u svijet vokalizacije jasna je potreba nazivanja stvari njihovim imenom, u svijetu odgoja, pak, pitam se nije li to utiranje puta liberalnom odgoju, onom koji ne nameće funkcije i uloge.

Izborima u susret, kada biramo, kod nas samo naizgled, dvije polarizirane strane, zapitala sam se o politici u kući, što odgoj u samoj biti i jest – umijeće ostajanja na vlasti što dulje. Roditelji, iliti vlast, u to ime, ovisno o instrumentima, biraju jedan od dva suprotstavljena načina – liberalni, slobodni pristup ili konzervativni, strogi odgoj kako bi održali mir u vlastitim redovima, kao i vanjski, u alijansama s bakama i djedovima.Jasno, niti jedna od solucija nije isključiva, pogotovo ne s blizancima, pri postizanju socijalne pravde, uspostavljanju isplativog ekonomskog modela i ravnoteže javne potrošnje. Ovisno o skupini kojoj se obraćate kombinirat ćete obje. Sami ćete morati procijeniti, improvizirati, pa čak i lagati, jer politika je takav biznis. No, budite sigurni da će uvijek netko biti nezadovoljan vašom odlukom. A lobiji su jaki, glasni prije svega i opsjedaju vas nemilice svojim željama i prijedlozima.I tako obećavate, kupujete u ovom slučaju ne glasove, već tišinu, pregovarate mir kako bi još neko vrijeme bili na vrhu, osjetili moć. Ali svaka moć dolazi s odgovornostima, dužnostima da opravdate povjerenje koje vam daju svakodnevno. Kako rastu sve više će početi stvari nazivati svojim imenom. Pa tako i vas. Jer ponekad ono "mama" koje popravi i najgori dan treba zaslužiti. I opravdati funkciju biračima.

Dvojceki.com
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Obitelj

Iako su izazovi koje digitalno doba stavlja pred djecu i roditelje ogromni i svakodnevni, prebroditi se mogu jedino zajedno.

She Book Club

Djeci trebaju okruženja koja će im pružiti dovoljno mjesta za pojedinu aktivnost ili istraživanje pa mnogi teoretičari Reggio metode prostor nazivaju – trećim odgajateljem!

She Book Club

Vrtići koji rade prema metodi Marije Montessori uživaju sve veću popularnost diljem svijeta i njihov broj svake godine sve više raste.

Duh i tijelo

Ne vjerujući svijetu oko nas, možemo upasti u zamku 'želim najbolje za svoje dijete' pa ga time počinjemo štiti od života.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.