Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Ljubav je slijepa

Hormon oksitocin 'kriv' je što osobe koje volimo promatramo samo u pozitivnom svjetlu.

Britanski znanstvenici su potvrdili: ljubav je doista slijepa i to zbog hormona! Istražitelji iz Bristola proučavali su parove koji su u sretnoj vezi ili braku, na način da su im skenirali mozak dok su promatrali fotografiju partnera. Ustanovljeno je da im je povećana aktivnost u dijelovima mozga u području gdje se nalaze receptori za hormon oksitocin.

Razina upravo ovog hormona inače naglo raste pri seksualnom uzbuđenju, a to ima niz posljedica – jača povjerenje među partnerima, ublažava strah i nervozu i na taj način olakšava emotivno povezivanje s drugom osobom.Skeniranje mozga kod zaljubljenih parova na početku veze pokazalo je zbog čega nastaje "sljepilo" za mane partnera i zašto sve vidimo u najljepšem svjetlu. U periodu najjače zaljubljenosti povećana je aktivnost u dijelu mozga zaduženom za dobro raspoloženje i ushićenost, a to u velikoj mjeri ugrožava sposobnost rasuđivanja i ne dozvoljava da se objektivno sagleda neka osoba ili situacija.

Javno.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Ovo je trenutak kada trebamo oprostiti, kako sebi, tako i drugima, kako bismo nastavili živjeti sretno.

Zanimljivosti

Poznati su iskreno odgovarali na brojna pitanja iz publike, od usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza, usponima i padovima pa sve do pitanja intime i...

Seks

Nećete vjerovati, ali samo osam posto nevjernih muškaraca priznalo je da su u tuđi krevet skočili isključivo zbog tjelesnih užitaka.

Zanimljivosti

Novo izdanje Ženske priče održat će se uklubu hrvatskih glazbenika SAX! 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.