Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Ljubavni lokoti i u Zagrebu

Zaključajte ljubav po uzoru na svjetske metropole

Po uzoru na Pariz i ostale svjetske metropole, i Zagreb je od danas dobio ogradu na koju će parovi moći zaključati lokot svoje ljubavi i time si obećati vječnu ljubav.

Udruga Pipilota i Muzej suvremene umjetnosti organiziraju akciju 'Ljubavni lokoti Zagreba' na prvi dan proljeća, 21. ožujka 2013. Tako se priključujemo običaju raširenom diljem svjetskih metropola i oživljavamo urbanu kulturu grada.

Love locks
ili Ljubavni lokoti običaj je raširen u više od trideset zemalja svijeta. Zaljubljeni parovi, prijatelji, svi kojima je ljubav važna u životu zajednički stavljaju lokot na određeno mjesto, kao simbol 'zaključane ljubavi'. Ritual se sastoji od zajedničkog postavljanja lokota s ispisanim imenima (ili, možda, njima važan datum), poljupca, zagrljaja, iskrenog pogleda – da bi potom bacili ključić u rijeku ili neko slično bespuće.U svijetu se ljubavni lokoti mogu vidjeti po mostovima i ogradama važnih građevina, ispred muzeja, po gradskim parkovima i slično. Te se lokacije pretvaraju u popularne turističke punktove, a možete ih pronaći i putem interneta, te tako s dragom vam osobom na putovanjima ostavljati ljubavne lokote diljem svijeta.Mjesto za postavljanje lokota u Zagrebu je na ogradi ispred MSU-a (desno od glavnog ulaza), a početak akcije je 21. ožujka 2013, na prvi dan proljeća. Proljeće simbolizira buđenje prirode, života, ljubavi. Upravo su taj dan organizatori odabrali kako bi simbolično obilježili novi život postavljajući ljubavne lokote koji će ostati trajno na tom mjestu kao umjetnička instalacija, pa se postavljati mogu i nakon tog datuma.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Kada je riječ o predviđanju smjera u kojem će se u budućnosti kretati industrija seksualne dobrobiti potrebno je dobro razumjeti što nam donosi sama...

Suncokreti na oblacima

Kad sam imala nešto manje od 40, sama sebi sam dala „zadatak“ da ću do 40 i neke naći partnera.

Seks

Isti entuzijazam koji potiče navijače da navijaju, igrače da pomiču svoje granice, a timove da pobjeđuju sličan je strasti koja potiče intimne odnose.

Život u dvoje

Ova aplikacija namijenjena je svima koji žive katoličku vjeru, nemaju sklopljen sakrament ženidbe, te žele hodanje sa svrhom koje vodi u sakrament braka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.