Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Ljubimci s bisernim zubima

Zube psa ili mačke treba čistiti dva do tri puta tjedno.

Oralna higijena važna je našim ljubimcima kao i nama samima. Bez pravilne njege zuba 70 do 80 posto mačaka i pasa – do treće godine – razvit će parodontne bolesti, a ozbiljna oralna bolest  može ljubimcu čak skratiti život.

1. Hranjenje ljubimca s konzerviranom hranom može utjecati na stomatološke probleme. Mekana hrana zalijepi se između desni i zuba, što ljubimca čini sklonijim  bakterijama, a to dovodi do zubnoga plaka i upale desni. Suha hrana i tvrdi keksi sigurniji su za pseće zube.

2. Ako je Vaš kućni ljubimac nije navikao na četkanje, počnite svojih zubarsku odiseju s prstima ili nečim jednostavnim poput medicinske gaze. To će olakšati četkanje vašega psa ili mačke.

3. Kupite kvalitetnu četkicu i pastu za zube. Nikada nemojte koristiti "ljudske". Također, za razliku od ljudi, kućnim ljubimcima treba četkati zube jednom tjedno, idealno bi bilo dva do tri puta.

4. Ne želi otvoriti usta? Sigurne, učinkovite, nenakostriješene opcije postoje za one s tvrdoglavim psima i mačkama. Čišćenju pomažu mnogi odlični bezmirisni proizvodi koji se mogu izliti u svježu vodu.

5. Razgovarajte sa svojim veterinarom. Većina ih nudi profesionalno čišćenje zubi i pregled u potrazi za upalama desni.


High Tech Pet Dental Care


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

bioBox su pomno osmišljeni paketi koji sadrže kombinaciju organskih i visokokvalitetnih proizvoda, a dostupni su eksluzivno u bio&bio web shopu.

Duh i tijelo

Ako mislite da hrana ne utječe na mentalno zdravlje i mozak, razmislite ponovno.

Moj dom

Dolaskom jeseni sve se više okrećemo toplini našeg doma, a naročito pripremi ukusne hrane.

Dobar posao

Povodom Svjetskog dana hrane razgovarali smo s Davidom Pejićem, direktorom Zrna, najstarijeg ekološkog imanja u Hrvatskoj, koji je krajem rujna proglašen najboljim ekološkim poljoprivrednikom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.