Lupita Nyong’o proglašena najljepšom na svijetu

People Magazine proglasio je oskarovku Lupitu Nyong’o najljepšom ženom na svijetu čime se mlada glumica ponovno našla pod svjetlima reflektora,.

Ova godina bila je i više no uzbudljiva za zvijezdu filma ’12 godina ropstva’, osim osvojenog Oscara za sporednu ulogu u spomenutom filmu, 30-godišnja se Lupita pojavila u kampanji modnog brenda Miu Miu, potpisala ugovor za zaštitno lice Lancômea, u posljednjih se nekoliko mjeseci više puta našla na listama najbolje odjevenih dama, a sada se pojavila i na vrhu one s najljepšima.

Lupita kojoj su se vrata Hollywooda otvorila prilično kasno, tek s trideset godina, sada uživa nevjerojatnu pozornost, a ovom je titulom postala tek treća tamnoputa ljepotica koju je People magazin proglasio od svog osnutka 1990. godine. Halle Berry proglašena je najljepšom 2003., Jennifer Lopez 2011., a Beyoncé je na vrhu te liste zasjala 2012. godine. Prošlih godina titulu najljepših ponijeli su Gwyneth Paltrow, Leonardo DiCaprio i Michelle Pfeiffer. Ove godine na listi su se još našle krasotice poput Jennifer Lawrence, Mindy Kaling, Pink i Kerry Washington.

86th Annual Academy Awards - Press Room

Na temu ljepote prije par mjeseci Lupita Nyong’o osvrnula se u svom govoru na događanju magazina Essence pod nazivom ‘Black Women in Hollywood’.

‘Sjećam se vremena kada sam se osjećala ružno. Kada sam upalila televizor, vidjela sam samo bljedolike ljude. Nekoć su me zadirkivali zbog vrlo tamne kože i moja jedina molitva Bogu, čudotvorcu, bila je da se jednoga dana probudim svjetlije kože.’, pričala je tako o svojim kompleksima u adolescentnoj dobi, danas najljepša žena na svijetu koja je inspiraciju pronašla kada se na javnu scenu pojavila Alex Wek, svjetski supermodel.

Lupita Nyong'o (Guliver/Getty Images)

Lupita Nyong’o (Guliver/Getty Images)

‘Nisam mogla vjerovati da ljudi smatraju lijepom ženu koja toliko sliči na mene, pa se pri tom nisam mogla ne rascvjetati.’, dodala je mlada glumica.