Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Lutkice postaju prijateljice, plišanci bolesnici koje treba izliječiti… Igra uloga je neprocjenjiva za djetetov razvoj!

Igra pretvaranja ili igra uloga iziskuje mnogo kreativne energije – djece i roditelja.

Najprirodniji i najlakši oblik učenja za svako dijete je igra. Igrom dijete upoznaje  svoju  okolinu,  uči  o  sebi,  o  drugima i o  svijetu  općenito.  Razvija  svoju  kreativnost  i  maštu,  a igra potiče i njegov intelektualni razvoj – razvija se pamćenje, sposobnost  koncentracije  i  pažnje.  Također,  kroz mnoge igre dolazi  i do  razvijanja  i tjelesnih  sposobnosti  koje  su  neophodne  za  djetetov  razvoj.

Igra pretvaranja ili igra uloga iziskuje mnogo kreativne energije – djece i roditelja. Lutkice postaju prijateljice, medvjedići mali bolesnici koje treba izliječiti, figurice kupci u trgovini iz mašte…

Kroz scenarij u kojem dijete, primjerice, priprema ručak za sve plišane igračke pa i sebe dijete igra različite uloge. Preuzimanjem nekoliko uloga odjednom (mame, tate, kuhara, poslužitelja, blagajnika…), stalno smišlja novi dijalog za svaku od uloga, postavlja probleme i traži rješenja. Istraživanja su pokazala da su djeca čiji roditelji s njima svakodnevno pričaju o prirodi ili čitaju priče, sklonija takvoj igri.

Odabir igračaka i igranje uloga

Roditelji najčešće stvaraju drugačije okruženje za muško dijete te drugačije za žensko dijete – od uređenja sobe, boje, namještaja u njoj pa sve do igračaka koje se nalaze u sobi.

Setovi alata, radionice, bezbroj autića… Odmah pomislimo na dječake, no moramo pojasniti da se i djevojčice mogu igrati tim istim igračkama, kao što dječaci mogu kuhati u kuhinji.  Najvažnije je u igri pratiti interese i potrebe djeteta te zaboraviti na rodne stereotipe u kojima djevojčice ne mogu biti automehaničari. Kroz igru uloga djeca upoznaju i različita zanimanja i razvijaju poštovanje prema svima.

Naši prijedlozi

Ecoiffier Super piknik sadrži pribor, tanjure, šalice i čaše i idealan je, primjerice, i za učenje ponašanja za stolom, a lijepo se kombinira i sa  Modularna kuhinja Ecoiffier koja je opremljena pločom za kuhanje, sudoperom, pećnicom, grill pločom i stolom za blagovanje… Pravo mjesto za prvo kuhanje obroka svakog kuhara!

Prljavo suđe više nije problem! Uz set za pranje posuđa tvrtke Ecoiffier pripremite malo sapunice i operite tanjure, pribor za jelo, lonce i šalice. Nakon pranja ostavite ih da se osuše u priloženoj polici za ocjeđivanje.

Blagajna Minnie Mouse i košara za kupovinu Minnie savršene su za zabavnu igru prodaje, kupnje i maštovite igre. Uz voće i povrće – trgovina lako postaje voćarna ili tržnica i igra postaje učenje o zdravoj prehrani.

Svako dijete barem jednom u svom životu sanja biti liječnik ili veterinar, tu će Tegole medicinski kovčeg biti odličan izbor jer sadrži sve važne medicinske alate, a uz zvučne efekte djeci će biti još zabavnije. Svejedno tko je pacijent – lutka, plišani medvjedić ili roditelji – dijete se tijekom igre uči i razvija pozitivan doživljaj odlaska liječniku.

Tegole alat u kovčegu s bušilicom na baterije ima više dijelova: alat, mali dodaci – čekić, kliješta, 2 vijka, 2 matice, 2 nastavka za bušenje, odvijač, maska za usta i letvica i bušilica na baterije s dva različita nastavka za bušenje. Vaš mali majstor je tu!

Naravno, ne zaboravite se uključiti u dječju igru jer će tako igra biti zabavnija, a igračke ispuniti svoju funkciju.

Bogatu ponudu zanimljivih igračaka za igranje uloga pronađite na Baby Center webu, a sve aktualne akcije su ovdje. Baby Center će svakodnevno na Instagram profilu informirati svoje pratitelje o korisnim sadržajima kao i tekućim aktivnostima.

Više

Trudnoća

Buduće majke, ali i sve one koje tek planiraju trudnoću često imaju brojna pitanja na koja ne mogu pronaći stručan odgovor.

Obitelj

Prečesto roditelji podcjenjuju moć utjecaja koju oni sami imaju na dijete i njegove navike

Beauty report

Djecu posebno privlače zabavne ambalaže, ali pritom ne znaju što se u njima krije, a u pitanju mogu biti jake kiseline poput retinola.

Darivanje

Uz zlatnike i srebrnjake koji su čest izbor njihovih kupaca, ove ćemo se godine još više okrenuti medaljama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.