Make-up poput čipke

Na modnim pistama i u modnim kampanjama umjetnost oslikavanja lica (face painting) i nije neka novost. Make-up umjetnica Phyllis Cohen kreirala je liniju prekrasnih make-up aplikacija koje izgledaju poput najfinije crne čipke, i na taj način ovaj neobičan ali efektan i dramatičan trend približila svima koji se vole poigravati s modom i make-upom.

Kolekcija dramatičnog make-up debitirala je na londonskom modnom tjednu za sezonu jesen/zima 2012. na reviji Corrie Nielsen. Linija se sastoji od petnaest proizvoda koji uključuju aplikacije za očne kapke, obrve, ali i maske za oči i dijelove lica u različitim oblicima i veličinama.

Britanska vizažistica surađivala je s mnogim poznatim osobama kao što su David Bowie, Alice Cooper i Rolling Stones te radila na editorijalima u modnim časopisima poput Elle-a, Vogue-a i Vanity Fair-a.

Pomalo provokativan make-up od čipke možda nije najbolji izbor za dnevni look, ali odaberete li ga za večernji izlazak ili tematski party, zasigurno ćete privlačiti sve poglede.

Čipka se može nositi s vrlo malo make-upa, dovoljna je maskara na trepavicama ili tuš za oči te upečatljiv ruž na usnama.

Proizvod je jednostavan za nanošenje, a ne blijedi i ne ostavlja mrlje poput obične šminke.

Kolekcija je dostupna na službenoj web stranici od ožujka 2012., a cijene se kreću od 14 do 20 funti.