Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Male promjene koje će nam pomoći kod gubitka kilograma

Ako vas ne zadovoljava napredak dijete, vrijeme je da napravite neke promjene koje proces mogu ubrzati.

Ako vas ne zadovoljava napredak dijete, vrijeme je da napravite neke promjene koje proces mogu ubrzati. Nutricionistica Melissa Mitri otkriva koje su to male stvari koje moramo pratiti kako bi izgubili puno kilograma, njih je 5 i jednostavno ih je slijediti, piše Ordinacija.hr.

Unos proteina

The American Journal of Clinical Nutrition ističe kako je visok udio proteina u prehrani pravi put ka zaustavljanju pretilosti, a oni će potaknuti topljenje masti tri načina: smanjenjem apetita, ubrzavanjem metabolizma i održavanjem mišićne mase koja je izvrstan potrošač kalorija.

Ako ih jedete ujutro, metabolizam će cijeli dan dobro raditi a isto tako ćete biti manje gladni pa tako unositi i manje kalorija. Jednom ste promjenom puno napravili za svoj cilj.

Smanjite unos alkohola

Ako to već do sad niste čuli, ispijanjem alkoholnih napitaka samo unosite u organizam prazne kalorije. Pokušajte alkohol uopće ne konzumirati ako ste na dijeti, a uz to ćete puno lakše gubiti i masne naslage na trbuhu i biti puno bolje volje svaki dan!

Bez šećera!

Voćni sokovi, gazirani i energetski napici, kave, slatkiši, jogurti s voćem i puno drugih namirnica mogu biti bogate dodanim šećerom i trebali biste ih izbjegavati. Samo čitajte deklaracije.

Trik – prije obroka čaša vode

Ako ste tjelesno aktivni, puno ćete biti produktivniji. Sve su to ključni faktori koji mogu pomoći puno vašem nastojanju da izgubite višak kilograma. Mitri navodi da će voda sigurno pomoći, a posebno ako popijete čašu prije obroka. Ona pomaže probavi, daje vam energiju i zaustavlja apetiti. Jedna je studija pokazala da će upravo ta navika spriječiti prejedanje.

Pratite što jedete i koliko vježbate

Ako dobro pratite što radite i koliko ulažete u dijetu, bit će vam puno lakše da spriječite neke postupke koji bi vam mogli otežati posao. Naprimjer, ako jedete navečer namirnice koje nisu dobre za dijetu ili previše pojedete za ručak, ako to zapisujete bit će vam jasnije gdje griješite.

Ne propustite

Zanimljivosti

Povodom Dana planeta Zemlje, razgovaramo o tome što možemo učiniti kako bismo pomogli našem planetu da ozdravi.

Duh i tijelo

Radionica je osmišljena na temelju postavki teorije izbora i realitetne terapije, ali i iskustva Mirjane Belavić koja je majka troje djece.

Duh i tijelo

Yerkes-Dodsonov zakon definirali su davne 1908. godine psiholozi Robert M. Yerkes i John Dillingham Dodson, a kaže da premalo uzbuđenja (stresa) vodi u dosadu...

Seks

Neki su ljudi potpuno nezainteresirani za seks, čak i ako su zaljubljeni.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.