Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Manuel Maligec: ‘Sva odjeća je nosiva ako imate stav.’

Nova avangardna kolekcija mladog dizajnera

Nastavno na vrlo uspješnu prethodnu kampanju poznati dizajner Manuel Maligec ponovno udružuje snage s fotografom Jakovom Baričićem i lansira kampanju za kolekciju ‘Waris’ predstavljenu na ovosezonskom Schwarzkopf Cro A Porter-u. Ono što Robert Mapplethorpe predstavlja ranih 70-tih, sve novo, avangardno i hrabro u izričaju, Manuel nastoji asimilirati u svojoj kolekciji.

‘Nadovezujući se na svoju prvu kolekciju lišenu detalja i ukrasa s jasno vidljivom strukturom materijala inspiraciju pronalazim u fotografiji Roberta Mapplethorpea koja je isto tako snažna u svojoj jednostavnosti, minimalizmu i negaciji boja. Kolekcija objedinjuje sedamnaest modela i jednu ideju o urbanoj, samosvjesnoj i hrabroj ženi. Upravo sam zato kolekciju nazvao ‘Waris’ prema istoimenoj autorici knjige Pustinjski cvijet.’, izjavio je mladi dizajner.

Najiščekivaniju ovosezonsku kolekciju karakterizira povratak iskonskoj bijeloj neboji, materijali uglavnom bazirani na svili, te naizgled jednostavni krojevi, zapravo vrlo složeni u svojoj konstrukciji. Ručno izrađeno kožno remenje izradio je brend Nino Edolini. Radi se o dizajnerskom dvojcu koji je znanje stekao radom za G-Star, a na ove prostore donose patent obrade kože 3D tehnikom bez vidljivih šavova, te posebno tretiranje bojom korištenom za tetoviranje.
manuel maligec

Kampanja je snimljena na neuobičajenoj lokaciji, samposlužnoj praonici rublja’Veš4Keš’. Ovo zapravo vrlo uobičajeno mjesto, za kojim imamo svakodnevnu potrebu poslužilo je kao ironija na strah od nošenja „nenosive“ odjeće bez posebnog povoda.

Manuel Maligec 11Dizajner poručuje kako je sva odjeća nosiva ako imamo stav i dovoljno hrabrosti, bez obzira na situaciju: „Izričito se protivim konceptu odijevanja zbog drugih. Žena se ne odijeva kako bi nekog zavela ili privukla pažnju. Čini to samo i isključivo radi sebe.“ Objektivizacija žene je vrlo česta pojava i nužno je apostrofirati problem.

manuel maligec naslovna

Zaštitno lice kolekcije je mlada nada hrvatskog modelinga Anja Polić iz agencije My Guys Models, dok make-up potpisuje Petra Sever, a asistenciju Nives Bošnjak i Damir Begović.

Manuel Maligec 09

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Cipele za šetanje kroz snove pravi je opis za čizme s kojima imamo osjećaj kao da hodamo po oblacima.

Fashion report

Borboleta, vodeći brend modnog nakita, s ponosom predstavlja najnoviju ekskluzivnu suradnju s mladim umjetnicama, dizajnericama i ilustratoricama, Klasjom Haban, Zitom Nakić i Andreom Šumberac. 

Fashion report

Moderan dizajn kojega donose Jadran čarape donosi savršen izbor za svakoga

Fashion report

Obožavatelji Crocsa željeli su meku obuću koja se može nositi ne samo kod kuće, već bilo gdje i bilo kada.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.