Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Manuela Svorcan: Snove sam pretvorila u javu

2009. godine, Manuela Svorcan se pojavila u prvoj sezoni emisije Hrvatska traži zvijezdu.

Vjerojatno ste u svakodnevnom govoru više puta čuli za popularne milenijalce. Tko su milenijalci? Generacija “Mi” rođena je između 1978. i 2000. godine. Oni su uglavnom socijalno osjetljivi, tolerantni, ekološki osviješteni, informatički pismeni i svestrani.

2009. godine, Manuela Svorcan se pojavila u prvoj sezoni emisije Hrvatska traži zvijezdu. Ova mlada Puljanka pravi je primjer svestrane milenijalke. Ona pjeva, glumi, pleše i vodi emisije…

Draga Manuela, što se sve promijenilo od 2009.?

Za početak, starija sam 9 godina hehe… Šalu na stranu, promijenilo se sve. Preselila sam se u Zagreb, upisala fakultet, radim na svakakvim projektima, točnije, svoje snove sam pretvorila u javu. Mogu reći da ono što sam 2009.sanjala, danas živim.

Negdje sam vidjela kako si rekla da si se 2011. godine prijavila na Doru sasvim slučajno. Je li ti to natjecanje pomoglo? Pomažu li takva natjecanja mladim pjevačima?

Pa sad, ništa nije slučajno, ali je svakako bilo bez velikih očekivanja. Volim biti spontana u životu i „baciti se u vatru“. Te godine je koncept Dore bio drugačiji i meni zanimljiv i iz tog razloga sam se prijavila. Doduše, tada su prijave već bile gotove (kampanjac), no ipak su me pozvali. Sjećam se da sam na audiciji, između ostalog, pjevala „Zeko i potočić“… Hahahah

Bilo kakva vrsta talent showa može pomoći ako znaš što želiš. Ono što je meni bio cilj jest upoznati ljude, upoznati taj svijet, skupiti kontakte, a onda dalje djelovati. Nikada nisam požalila, imam samo dobra iskustva i svakako bih preporučila drugima da se odvaže, ali uz savjet da ipak u svemu budu racionalni i da se ne zanose. Talent show je instant projekt, a trud, rad i odricanja mogu dovesti do eventualnog uspjeha.

Gledamo te na HTV-u. Naime „okupirala“ si dvije emisije: Volim Hrvatsku i Svijet aplikacija. Koja ti je od te dvije uloge draža?

Znam u šali reći da sam „napala“ HTV vikendom. Radi se o dva potpuno različita projekta, jedino što ih veže jest kamera. S obzirom na to da pjevam i plešem od malena, to su moje prve ljubavi kojima sam se bavila,kojima se bavim i kojima ću se dalje nastojati baviti. Emisija „Volim Hrvatsku“ je došla nakon emisije Satirikon, u kojoj sam sudjelovala kao plesačica i pjevačica s ostalim kolegicama iz PC Tala, uz voditelja i kolegu Tarika Filipovića. Tamo je svirao band kojeg je predvodio Ante Gelo koji me je upravo tamo zamijetio i pitao želim li biti dio ekipe emisije „Volim Hrvatsku“. Naravno, odmah sam pristala. To je definitivno bilo teško, ali predivno iskustvo. Ekipa je odlična, dosta smo se povezali i sam koncept emisije je vrlo atraktivan, poučan i zanimljiv. Nikada nam nije bilo dosadno.

Nakon toga, uslijedio je poziv mog današnjeg kolege, kako su zainteresirani za mene kao novu voditeljicu emisije „Svijet Aplikacija“. Poziv me ugodno iznenadio i iako se nikada nisam našla u takvoj ulozi, činilo mi se zanimljivo te sam prihvatila. Trebalo mi je neko vrijeme da se prilagodim novoj ulozi, no danas mi sve dolazi prirodno. Mislim da se sve u životu događa s nekim razlogom, stoga ne vjerujem da je ova uloga voditeljice slučajna. Veselim se svakako daljnjem radu na emisiji. Emisija je jako zabavna i poučna, emitira se svaku subotu na HRT1 u popodnevnim satima.

A što je s mjuziklima?

Mjuzikl je kazališna i filmska forma koju ja živim. Ples, pjevanje i gluma, sve u jednom 🙂 ne može bolje hehe… Prije 6 godina otišla sam prvi put u svom životu na audiciju za mjuzikl Crna Kuća kojeg je režirao Igor Barberić. Nisam nikog poznavala, nisam znala što me čeka ali znala sam da to želim. Vodim se onom „If you see it in your mind, you can hold it in your hand“. Kad su me iz produkcije nazvali i rekla da sam prošla, toliko sam skočila u zrak od veselja da sam pala i uganula nogu. Srećom, sve je bilo ok.Crna kuća je moja prva beba. Od tada imam 7 mjuzikla iza sebe, što kao izvođač, što kao član autorskog tima.

Što još možemo očekivati od tebe? Čime ćeš nas iznenaditi?

Eeee, to je pitanje koje i sama sebi često postavim. Ono što je sigurno da emisija Svijet Aplikacija ide dalje i tome se iznimno veselim, nedavno sam dobila ulogu u novom mjuziklu koji će igrati u kazalištu Komedija, snimam novu pjesmu i spot, i još neki projekti kojima se veselim, no još uvijek o tome ne mogu pričati.

Puna sam energije i kreative koja je nekad znala negativno utjecati na mene jer ne bih znala gdje sam i što radim, a danas sam shvatila da nema potrebe limitirati se i ne živjeti svoje snove. Potrebna je samo dobra organizacija, puno odricanja, truda i ljubavi. Sve ostalo se otvara samo od sebe. I nekad je važno reći ne, to sam tek sad sa skoro 27 godina otkrila. Neka vrata se zatvore, druga se otvore. Krug života. Moj recept bi bio, okružiti se pozitivnim ljudima, koji su ti bezuvjetna podrška i koji vjeruju u tebe. No prvo, moraš vjerovati sebi. To je ključ svega. Ako misliš da možeš, vjerojatno i budeš.

Više

Dizajn

Tenisice je oslikala mlada ogulinska ilustratorica Gospođica Ura, odnosno Ana Salopek, poznata ilustratorica dječjih knjiga i nagrađivana autorica koja će ove godine na Ogulinskom...

Zanimljivosti

Bogati kulturno-umjetnički program za djecu, mlade i odrasle, brojne festivalske scene i raznovrsna gastronomska ponuda samo su neke od ovogodišnjih posebnosti.

Celebrity

U Barcaffe House of Espresso brojni uzvanici nazdravili su i koktelima na bazi kave, Espresso Martinijem i Fresh koktelom, koji su već postali hit...

Video box 2

Manuela je punom snagom krenula u građenje svoje pjevačke karijere izdavši sing ‘Zamisli’ u produkciji Dallas Recordsa.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.