Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Marco Bianco: Put razvoja, spoznaje i istraživanja

Hrvatska Akademija za osobni razvoj

10. srpnja ove godine prvih 7 osoba u Hrvatskoj završilo je sedmogodišnje obrazovanje Hrvatske Akademije za osobni razvoj.

Akademija za osobni razvoj je vrlo poseban put razvoja, spoznaje i istraživanja. Tijekom sedam godina, primjenom vrlo specifičnih, korisnih, zabavnih i jednostavnih vježbi osoba ima priliku doživjeti vrlo posebna iskustva i imati nevjerojatna otkrića o sebi, vlastitim mogućnostima i svijetu koji ju okružuje.

Ova se škola temelji na učenjima višetisućljetne tradicije, poznate pod imenom Inicijacijski Put. Filozofske postavke i pravila ovog Puta je Martin, Conte Gene Francis Dorset de Saint Georges, dao Paolu Oddeninu Parisu, Luigiju Guazzottiju i Rodolfu Rossiju u Italiji, prije više od 30 godina.

1976.g. započela je javna aktivnost pod vodstvom Paola, Luigija i Rodolfa, usmjerena prema sve većem broju ljudi.
 Tijekom godina je u Italiji više od tri tisuće osoba imalo prilike proći ovaj Put.

Akademiju može pohađati tko god želi, ne postoje potrebni preduvjeti, znanja ili vještine – potrebna je jedino volja za napretkom i želja za promjenom.

Prije sedam godina, jednog sunčanog ljetnog dana, Paolo, moj učitelj, nazvao me telefonom i rekao: ‘Ciao Marco, ti već par godina živiš u Zagrebu, zašto ne bi pronašao barem 7 osoba i pokrenuo Akademiju u Hrvatskoj?’ – vrlo direktno, kao što je to i uvijek slučaj s njim…

U to vrijeme sam, nakon što sam i sam završio Akademiju u Italiji, pomagao Paolu kao asistent.

Sjećam se da me njegov prijedlog jako razveselio, osjećao sam se počašćen njegovim povjerenjem i bez puno razmišljenja sam odmah rekao: ‘Može!’

Da, može… Ali tada u Hrvatskoj nitko nije znao što je Akademija, niti je itko znao za Paola ili čitao njegove knjige… Ukratko, nisam imao pojma kako započeti.

U to sam vrijeme radio u jednom poznatom yoga studiju  u Zagrebu i imao dvadesetak studenata koji su nepokolebljivo slijedili moja predavanja.

yoga naslovna 2Pomislio sam da se možda njima mogu obratiti i vidjeti postoji li interes za ovaj zanimljivi put. Činjenica da su te osobe već učile yogu, je bila odlična prilika da se u njima upali želja da prodube filozofske i energetske aspekte vlastitog života.

Sjećam se da nisam nikoga nagovarao, nisam ništa obećavao. Jednostavo sam rekao da mi je moj učitelj, kroz jednu modernu školu utemeljenu na drevnoj tradiciji, dao niz alata kako bih vidio, živio i cijenio život s jedne točke gledišta koja je drugačija od one koju prosječni čovjek ima.

I tako je počelo. Sedam osoba je prihvatilo ovaj izazov. Ja sam vjerovao, oni su vjerovali i sada su uspješno završili svoju edukaciju.

Bili su ‘pioniri’ i imali su hrabrosti gledati daleko. Prešli su preko svih prepreka koje su se s vremena na vrijeme pojavile kao što je na primjer bila činjenica da tada nisam dobro govorio hrvatski jezik, činjenica da nisu ništa znali o tradiciji, da nije postojala nikakva struktura koja bi podržala njihov Put… Mogli su isključivo vjerovati u mene i, iznad svega, u sebe.

Ove divne osobe su sa hrabrošću uspjele reći ‘ne’ svim preprekama i reći  ‘da’ Duhu i time otvoriti Put svima koji došli nakon njih.

Danas u Hrvatskoj više od 50 osoba pohađa Akademiju.

Svi imaju izuzetnu želju proširiti Put i ponuditi drugima istu priliku koju su oni dobili. Oni to rade bez prisile, bez nagovaranja, jednostavno predstavljaući i ponašajući se kao ono što jesu. Poruka su oni sami, njihove očite promjene u životu, nijhova volja za životom i želja da podjele svoj entuzijazam.

Rezultati su vidljivi: osim u Hrvatskoj, Put se polako širi i u susjedne zemlje, kao što je Srbija, jer osobe koje ne žive u Zagrebu predavanja mogu pratiti telefonom ili skypeom. Mediji koje danas imamo na raspolaganju dozvoljavaju neograničeno prenošenje znanja.

Uvjeren sam da se na taj način duhovne poruke mogu proširiti kao nikad prije. To samo trebamo htjeti, vjerovati i osjećati mi sami… neograničeni.

16. listopada u 21 sat održat će se prezentacija Akademije u Pink Elephant Yoga Studio u Zagrebu, Gundulićeva 63. Za više detalja, pogledajte FB event.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Ispričat ću vam svoju osobnu priču o tome kako su me yoga i Indija oblikovali kao osobu i kao yoga učiteljicu.

Duh i tijelo

Živjeti život temeljen na prihvaćanju umjesto na strahu zahtijeva introspekciju kako bismo otkrili tko smo, u čemu uživamo te što znači voljeti sebe u...

She Book Club

U globalno uspješnom priručniku Postavite granice, pronađite mir Nedra Glover Tawwab, priznata terapeutkinja i Instagram influencerica, pruža odgovore na ova vječito aktualna pitanja koristeći najrecentnije metode...

Moj dom

U domu se trebamo osjećati sigurno, ugodno, toplo i veselo. Što ako se ne osjećamo tako?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.