Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Marija Nemčić: „Oprema mi je važnija od boje“

Mala Toyota brzo se probija kroz gradsku gužvu.

Biraju li uspješne poslovne žene automobile kojima potvrđuju svoj status ili im je važno jedino da s njima uspješno stignu na cilj? Za Mariju Nemčić, pomoćnicu ravnatelja HRT-a presudna je kvaliteta, automobil je samo sredstvo pomoću kojeg dolazi na odredište.

Je li za Vas automobil nužno zlo ili pitanje statusa?

– Krenula sam na vozački samo i isključivo iz potrebe. U vožnji ne pronalazim nikakav dodatni užitak. Automobil koristim za odlazak na posao i ponekad dok idem u kupovinu. Inače, više se volim prošetati. Osim toga, gužve u Zagrebu su postale nesnosne i nervoza se osjeća na svakom semaforu ili križanju

Za koju ste se marku odlučili i zašto?

– Nedavno sam kupila novu Toyotu Yaris. Svidio mi se dizajn, a budući je mala i praktična lagano se s njom probijam kroz gradske gužve. Bila mi je bitna i kvaliteta, a po mnogim istraživanjima Toyota je svake godine u samom vrhu po zadovoljstvu kupaca.

Što ste imali prije Toyote?

– Rover 200 sa kojim sam bila zadovoljna, ali je održavanje bilo skupo. Prodano je malo primjeraka, tako da su dijelovi puno koštali i nisu bili baš dostupni. Mijenjala sam ga, jer je imao troje vrata i bio je bez klime, a kako nam se prije dvije godine pridružio Max, engleski buldog koji se voli voziti, klima i pristup zadnjem redu sjedala postali su bitni.

Što Vam je još važno prilikom odabira automobila?

– Bitno mi je da je automobil malih dimenzija, ali da istovremeno nudi dovoljno prostora u kabini i prtljažniku. Oprema mi je važna, dok boji ne dajem preveliku pažnju. Automobil kupujem u zadnji čas, tako da uzmem onu boju koju se ne treba dugo čekati.

Provjera znanja

Antifriz?

– Tekućina za rashlađivanje motora koja se dodaje prije zime da se spriječi zaleđivanje, ali ne znam gdje se treba uliti.

Koji motor ima vaš automobil?

– Benzinski, ali za zapremninu nisam sigurna. Točan naziv znam pet minuta svakih godinu dana kada plaćam porez.

Ekologija, hibridna vozila?

– O tome još ne razmišljam, ali u budućnosti to je jedini način da usporimo uništavanje okoliša. Koliko znam, trenutačno je u ponudi samo nekoliko modela, ali njihov broj će se samo povećavati.

Žene vozači?

– Ne pravim razliku, među vozačicama kao i vozačima ima i boljih i lošijih. Neke moje prijateljice bolji su vozači od većine muškaraca. Problem je što se pogreškama žena u prometu daje veća pažnja nego kada isto učine muški kolege.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Med Contour Multipower je prava alternativna liposukcija.

Savjeti i preporuke

Inovativne Farm To Face Sheet maske, koje se mogu koristiti samostalno ili uz UFO 2 uređaj.

Beauty report

Dermatolozi smatraju da za osobe koje provode puno vremena pred ekranima ima smisla uvesti zaštitu od plavog svjetla u redovnu njegu.

Zdravstveni karton

Sve više žena pridaje pažnju sastavu proizvoda koje koriste, pa tako i higijenskih uložaka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.