Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Marilyn Manson za Saint Laurent

Kreativni direktor francuske modne kuće ponovno šokira

Kontroverzni glazbenik Marilyn Manson postao je novo zaštitno lice modne kuće Saint Laurent. Ovo je još jedna od neočekivanih odluka novog kreativnog direktora legendarne francuske modne kuće, Hedi Slimanea.

Vrijedi spomenuti da je ovo prva modna kampanja Marilyna Mansona, rokera poznatog i po svojoj vezi s kraljicom burleske Ditom Von Teese.Prva verzija modne kampanje i fotografija glazbenika u njegovom prepoznatljivom izdanju objavljene su na Facebooku, a potom na Instagramu. Marylin Manson se u kampanji za Saint Laurent nije trebao odreći svojih karakterističnih obilježja – njegov su zaštitni znak i ovoga puta tušem izražene oči, crni ruž i kožna jakna.

Vijest o suradnji Marilyn Mansona s YSL-om izazvala je burne reakcije brojnih štovatelja ove modne kuće, ali isto tako, neugodno su iznenađeni i ljubitelji Mansonova stvaralaštva.
'Kao netko tko ima YSL u svome ormaru, moram reći, da mi je ovo užasno. Gospodin Saint Laurent se sigurno okreće u grobu.', napisao je čitatelj ispod članka objavljenog na stranci Daily Maila. Postoje i oni koji, međutim, ne mogu sakriti oduševljenje. 'Predivno!', komentirao je kreativni direktor Muglera – Nicola Formichetti.

Francuski dizajner Hedi Slimane uvijek je u središtu interesa modne javnosti. U posljednje vrijeme i zbog kontroverzne odluke da iz YSL-a, imena legendarne modne kuće Yves Saint Laurent, izbaci Yves.
Ekscentrični Hedi Slimane (koji je stekao ugled baveći se i fotografijom) zapravo se samo vratio u Yves Saint Laurent, budući da je za ovu modnu kuću, kao dizajner muške kolekcije, radio do 2000., kada prelazi u Dior Homme. Na poziciji kreativnog direktora YSL-a Hedi Slimane zamijenio je Stefana Pilatija.Mnogi modni dizajneri otvoreno su negodovali zbog povlaštenog položaja Hedi Slimanea, novog umjetničkog direktora Yves Saint Laurenta. Dizajneru koji slovi za osobu koja ne poštuje nikakva pravila, naime, grupacija PPR i François-Henri Pinault, u čijem je vlasništvu pariška modna kuća – ne samo da je stavila na raspolaganje znatna financijska sredstva, već mu je omogućila potpunu kreativnu kontrolu nad brandom, te dopustila premještanje sjedišta ateliera iz Pariza u Los Angeles u kojemu živi od 2007. od kada je napustio Dior Homme.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Da je bila riječ o dobroj odluci potvrdio je već prvi pogled na prostranu garažu.

Fashion report

Rezultat spomenutog je "Love the future again" kolekcija temeljena na prirodnim tkaninama i bojama.

Trendovi

Kada u trgovini vidite prekrasan komad odjeće i sa zadovoljstvom ga kupite, rijetko kada vodite brigu o tome kako ćete ga prati.

Trendovi

Pametni sat je nešto na što se je jednostavno i lako naviknuti – ima toliko korisnih značajki da jednom kada ga počnete koristiti neće...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.