Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Medeni lješnjak keksi

18 keksića s lješnjakovim brašnom, čokoladom i vanilijom i vaša omiljena medena krema kao točka na i.

To jest, ako uspijete umjereno navaliti na ove keksiće. Gladni Mile je zaprijetio da će upaliti pećnicu, a kad je – bome nam je pokazao! 18 keksića s lješnjakovim brašnom, čokoladom i vanilijom i vaša omiljena medena krema kao točka na i.

Pa nek’ se suzdržava tko može!

Autor: Mile Butorac – Hungry Mile

  • Porcija: 18 komada
  • Priprema: 20 minuta
  • Kuhanje: 10 minuta
  • Spremno za: 30 minuta
  • Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji
  • Vrsta obroka: deserti
  • Posebna prehrana: vegetarijansko, bez laktoze

Trebat ćete:

Hungry Mile – Medeni lješnjak keksi

Kad imate sve, onda:

1. Stavite pećnicu grijati na 180° C.

2. Razradite maslac sa smeđim šećerom i burbon vanilijom. Zatim smjesi dodajte jaje i žumanjak, te miksajte dok se sastojci dobro ne povežu.

3. Špatulom očistite stjenke zdjele i dodajte suhe sastojke – Letifico lješnjakovo brašno, glatko brašno, prašak za pecivo, prstohvat soli i nasjeckanu tamnu čokoladu. Miksajte dok ne dobijete povezanu smjesu.

4. Na pleh (koristite veliki pleh/tipa od pećnice) stavite papir za pečenje. Rukama, žlicom ili žlicom za sladoled grabite smjesu i formirajte kuglice veličine oraha. Slažite ih na pleh.

5. Kuglice rasporedite pazeći da bude prostora između (keksi se rašire, ali ne pretjerano), te ih po sredini kuglice palcem lagano spljoštite, radeći udubljenje.

6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C, oko 10 minuta ili dok keksi ne dobiju zlatno-smeđu boju po rubovima.

7. Ohlađene kekse punite s malo medene kreme po izboru.

Dobar tek!

Ne propustite

Gastronomija

Uživanje u lješnjacima i jabukama spojenim u fantastičnom kolaču, čiji nam recept donose Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art, naš je plan za ovaj...

Gastronomija

Fetica ove čokoladne salame s cijelim lješnjacima i sjeckanim pistacijama pravi je mali slatki užitak, posebno za ljubitelje i ovisnike o čokoladi.

Gastronomija

Ovaj kruh je poželjan dodatak svakog jela... Možete jesti samostalno, ma možete ga i umakati u orahovom ulju, zašto da ne?

Gastronomija

Austro-ugarski biskvitni kolač, tradicionalni blagdanski ili nešto treće, dolazi u raznim varijacijama (dodacima), no ono što ga čini karakterističnim (tipičnim) je sam njegov izgled.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.