Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Savjeti stručnjaka

Medna inhalacija – odličan put do zdravih pluća!

Mednu inhalaciju možete isprobati svaki dan u OPG Čubrić koji se nalazi u opčini Rakovica, smještena na najjužniji dio Karlovačke županije, neposredno blizu NP Plitvička jezera.

Pušači, svi vi kojima su pluća ‘slaba točka’, vi koji ste preboljeli kovid ali i vi koji dobro znate kako je važno dizati imunitet cijele godine evo informacije koja će vas zanimati! Na samoj granici između Ličko Senjske i Karlovačke županije, točnije u Rakovici, nalazi se OPG na kojem se dobro zna i cijeni znanje pčela koje onima koje to žele dopuštaju udisanje toplog zraka direktno iz košnice.

Mednu inhalaciju u prekrasnoj maloj drvenoj kućici, koja izgleda kao velika košnica, osmislila je Brigita Čubrić vlasnica istoimenog, malog OPG-a koji živi od vrijednog zujanja pčela. U ponudi imaju klasične pčelinje proizvode – med, vosak, propolis, cvjetni prah…ali i mogućnost inhalacije toplog zraka koji se nalazi u košnici.

Riječ je o apiterapijsko, znanstveno dokazanoj metodi tijekom koje pčele korigiraju magnetsko polje što na čovjeka djeluje stimulirajuće.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na početku inhalacije dobivate inhalator i započinjete udisanje zraka kojem je u košnici temperatura 36°C. Važno je smiriti disanje i koncentrirati se na udah i izdah kako bi u pluća stigla primjesa zraka obogaćenog medom, peludi, propolisom, pergom, matičnom mliječi koja ima stimulativno djelovanje na kardiovaskularni i želučano crijevni sustav. U tišini, fokusirajte se i na zujanje pčela koje djeluje antistresno. Tretman traje od 20 do 30 minuta, a pomaže kod bolesti pluća, glavobolje, migrene te povećava radnu sposobnost i imunitet.

Perga je fermentirana pelud koja je 10 puta hranljivija nego obična. Ako se duže koristi, jača imunitet i tako sprječava nastanak pojedinih bolesti, a naročito pomaže kod oporavka poslije teških operacija i oboljenja.

Mednu inhalaciju možete isprobati svaki dan u OPG Čubrić koji se nalazi u opčini Rakovica, smještena na najjužniji dio Karlovačke županije, neposredno blizu NP Plitvička jezera.

Rezervirati svoj termin možete putem maila in[email protected] ili telefonski +385 47 784291.

Sve detalje pogledajte na www.medene-inhalacije.com

Foto Nikola Zoko

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Koliko puta smo čuli da priroda liječi? „Neka ti hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana“, Hipokrat.

Savjeti stručnjaka

Med prirodno sadrži hranjive tvari, bogat je antioksidansima, pomaže kod grlobolje i u jačanju imuniteta, prirodni je prebiotik…

Beauty report

Revitalizirajte kosu u tren oka maskama iz kućne radinosti.

Beauty report

Spoj tradicije i suvremenog pristupa u izradi kozmetike u kontroliranim uvjetima i od visoko kvalitetnih i certificiranih sastojaka.

Advertisement