Osim standardnog podgrijavanja jela, iskoristite i ove male trikove kojima će vam vaša mikrovalna pećnica odjednom postati neki sasvim novi kuhinjski aparat:
• Smeđi šećer koji se s vremenom skrutio lako opet možete vratiti u prijašnje stanje tako da ga stavite u plastičnu vrećicu, dodate par kapi vode i na srednjoj jačini ga zagrijete u mikrovalnoj 2 puta po 10 sekundi.
• S medom možete učiniti isto ako se kristalizirao, zagrijte cijelu staklenku kojih 30 sekundi, također na srednjoj jačini, no svakako prije stavljanja u mikrovalnu skinite metalni poklopac.
• Znate one scene iz američkih filmova gdje glumci uživaju u sladoledu, grabeći ga velikom jušnom žlicom ravno iz posudice? Ako stavite otklopljeno pakiranje sladoleda u mikrovalnu, na kojih 20–ak sekundi (probajte prvo 10 po 10, jer ovisi i o veličini pakiranja), na najvišoj jačini, moći ćete ga i vi tako lako grabiti. Odledit će se taman koliko treba, bit će savršeno kremast i taman hladan.
• Kada grijete hranu, posložite ju u obliku obruča na tanjur, tako da sredina bude prazna, na taj način će se toplina ravnomjernije raspodijeliti i sav sadržaj na tanjuru će vam biti jednako zagrijan.
• Stari kruh možete ponovno omekšati zagrijete li ga na 10 sekundi, na najjačoj temperaturi. No, pojedite ga odmah, jer se kasnije vrati u svoje staro stanje.
• Limun, pogotovo iz hladnjaka teško je iscijediti. No ako ga zagrijete na 20 sekundi, moći ćete iscijediti dušu iz njega.
• Limun vam može poslužiti i da osvježite odnosno očistite i samu mikrovalnu pećnicu. Zagrijte njegovu polovicu na 2-3 minute, pažljivo ga uklonite i zatim unutrašnjost mikrovalne prebrišite čistom krpom. Zapravo, u svakoj prilici gdje koristite limun – pravite li čaj, cijedite li ga po jelu, ostatak ubacite u mikrovalnu da ju “osvježite“.
• I sama mikrovalna može biti dobar čistač. Spužvice za pranje suđa namočite, lagano iscijedite i zagrijte na jednu minutu. Prije zagrijavanja, možete spužvicu lagano poškropiti jabučnim octom ili limunovim sokom.
You must be logged in to post a comment Login