Mineralna kozmetika mijenja život

Mineralni make-up veliki je trend u svijetu, a prednosti kozmetike bazirane na mineralima i hipoalergenim sastojcima prepoznale su i brojne Hrvatice. Ono zbog čega se mineralna kozmetika posebno cijeni jest njezin sastav; ne sadrži štetne kemijske dodatke koji iritiraju kožu, poput umjetnih mirisa, alkohola i konzervansa, dok sastojci poput titanovog dioksida i cinkova oksida imaju protuupalna svojstva i ublažavaju crvenilo kod osjetljive kože.

jane iredale mineralni make-up nastao je prije 25 godina, a danas se smatra pionirom na tržištu prirodne kozmetike. Njegova osnivačica, potaknuta lošim iskustvom glumica koje su joj se žalile na tešku filmsku šminku – jer Jane je karijeru započela u televizijskim i filmskim produkcijama – odlučila je sama kreirati proizvode koji će kožu zaštititi, umiriti i uljepšati, bez štetnih sastojaka i začepljenih pora. Tako je nastao famozni Amazing Base Loose Mineral Powder koji je svoju premijeru doživio na setu legendarnog filma „Kum“ Francisa F. Coppole.

„Najljepši make-up je – zdrava koža“

Nakon velike uspješnice u filmskoj industriji, ova direktorica castinga nastavila je surađivati s dermatolozima i plastičnim kirurzima te s njima promijenila način percipiranja kozmetičkih proizvoda. Ali i shvatila da će osviještene korisnice itekako zanimati sastojci proizvoda koje nanose na kožu. Dokazala je kako su kozmetički proizvodi s čistim i prirodnim sastojcima zdraviji za kožu, a moć prekrivanja je identična konvencionalnom make-upu.

 

Ključne prednosti jane iredale kozmetike

Mineralni make-up jane iredale je lagane, prozračne teksture te ne stvara osjećaj maske na licu. S razlogom se naziva skincare brend jer osim što je odličan za problematičnu i osjetljivu kožu (akne, rozaceja, alergije…) neće začepiti pore i dodatno naglasiti bore, što je čest slučaj s konvencionalnim make-upom. Veličina mineralnih čestica određuje pokrivnu moć proizvoda – što su sitnije, proizvod će pružiti bolje prekrivanje. Osim toga, mineralna podloga izvrsno reflektira svjetlost, pa se ten doima svježijim i zdravijim te stvara prirodnu zaštitu na koži. Zahvaljujući prirodnim mineralnim sastojcima, ovi višenamjenski proizvodi sadrže titanov dioksid i cinkov oksid koji kožu štite od UVA i UVB zračenja, a antioksidansi umanjuju štetu nastalu sunčevim zračenjem.

Deset godina u Hrvatskoj

Mineralni make-up jane iredale dostupan je na našem tržištu deset godina. Zahvaljujući poduzetničkoj viziji Jelene Batić koja je svojim klijentima ponudila kompletnu uslugu brige o zdravlju kože kroz koncept DermaCare centara, jane iredale ima kultni status. To potvrđuje i nagrada Highest Growth Distributor 2018. na proslavi 25. obljetnice brenda u Miamiju. Hrvatska se našla u odabranom društvu: Japana, Velike Britanije, Rusije, Beneluxa s Francuskom i Danske.

Jelena i Maja Batić s Jane Iredale i timom

„Ponudili smo klijentima individualni pristup, Skin bar, Make-up bar, analizu kože lica, uslugu kompletnog savjetovanja. Ključ našega uspjeha je u educiranom i kreativnom osoblju koje je raslo s našim konceptom. Nagrada nam mnogo znači jer smo ipak, u usporedbi s drugima, malo, ali itekako osviješteno tržište“, kaže nam Jelena Batić, direktorica Dispomed prometa, distributera i uvoznika jane iredale.

www.dermacare.hr

Instagram – #DermaCareHrvatska