Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Miris Napulja uz panama šešire

Institut Parfumeurs Flores predstavio prestižni muški miris.

Zagrebačka ekskluzivna prodavaonica niche mirisa Institut Parfumeur Flores, predstavila je u utorak još jedan u nizu vrhunskih mirisa. Na olfaktivnoj prezentaciji poznate talijanske parfemske kuće Boellis, generalni menadžer Floresa Ivan Lozić govorio je o tradiciji tvrtke, parfemskim notama koje miris sadrži, te priču o panama šeširu, omiljenom pokrivalu za glavu utemeljitelja tvrtke Boellis, po čemu je ovaj miris i dobio ime.

Flores inače spada u parfumerije koje nude rijetke mirise, a koji se kao alternativa masovnoj proizvodnji prodaju u ograničenim količinama i na malom broju prodajnih mjesta u svijetu.  Ovi mirisi pripadaju uskom krugu elitnih brandova koje kreiraju vrhunski parfimeri nezavisnih parfemskih kuća, "nosevi", koristeći najbolje sastojke poznate svijetu mirisnih esencija.

Od tradicionalne napuljske brijačnice do danas


Davne 1924. godine Talijan Antonio Boellis otvara u Napulju brijačnicu koja će ubrzo postati poznata zbog iznimno kvalitetnog šišanja, savršenog glatkog brijanja, ali prvenstveno zbog osebujnosti osnivača brijačnice.

Slava napuljske brijačnice tijekom osamdeset godina pod vodstvom Antonia Boellisa i njegove obitelji, neprestano raste, te se danas smatra sinonimom talijanske tradicije i kvalitete. Kolekcija pod nazivom "Panama 1924 Collection" sugestivno dočarava atmosferu grubim kamenom popločanih ulica Napulja i legendu o Antoniju koji nikada nije izlazio bez svog čuvenog panama šešira.

Miris Toma Cruisea i Georgea Clooneya

Kolekcija Panama 1924, homage je Michelea Boellisa, nasljednika tvrtke, njegovom djedu, kojemu je panama šešir bio zaštitni znak, jednako koliko su to bili kvalitetno brijanje i vrhunski proizvodi. U brijačnici su se, naime mogli pronaći i originalni brijački proizvodi i sredstva njege muškaraca, a koji su se proizvodili po tradicionalnim metodama i recepturama s početka stoljeća.

Sofisticirana mješavina citrusa, cvijeta duhana i toplih začina, naročito vanilije – muževna je, dinamična i osvježavajuća, a i smišljena je kao klasičan, bezvremenski miris čija slava ne jenjava. Danas se ovaj miris vezuje uz nepogrešiv stil, kvalitetu i tradiciju. Neki od slavnih klijenata kuće su Tom Cruise i George Clooney, ali i mnogi europski parlamentarci i vladari.

Princ među šeširima

Osim jedinstvenog mirisa, glavni protagonisti događanja na kojemu se kao i inače okupio velik broj ljubitelja plemenitih mirisa, bili su panama šeširi. Uz nastup pjevača Davora Radolfija, najnovije modele ovog tipa šešira predstavila je tvrtka Bella Forma, koja je ovoga puta u suradnji s Floresom organizirala druženje, a sama je uvoznik šešira i ekskluzivnog mirisa Panama.

Panamski šešir, inače, nosi titulu "princa" među šeširima, te je simbol neprolazne ljepote elegancije i jednostavnosti. Danas ovaj tip šešira nosi relativno mali broj osoba istančanog ukusa, koji preferiraju neprolaznu eleganciju i cijene najfiniju umjetničku izradu.

Panama šešir se znatno razlikuje po kvaliteti koja ovisi prvenstveno o materijalu koji se koristi, znanju i iskustvu osobe koja ga izrađuje, finoći izrade te vremenu koje je na njegovu izradu utrošeno. Potrebno je puno umješnosti da bi se izradio svaki panama šešir, a znanje o tome prenosi se sa generacije na generaciju. Šešir se izrađuje od jedne vrste bambusa, rano ujutro i predvečer – nikada po jakom suncu! – kako bi zadržao vlagu i elastičnost.

Kada je šešir zgotovljen, a ponekad se izrađuje i po nekoliko mjeseci – što ponajprije ovisi o finoći niti – slijedi izbjeljivanje i sušenje . Šešir je, spomenimo, jako dugog vijeka, pa mu godine ne oduzimaju ljepotu. Najfiniji primjerci mogu se zarolani provući kroz vjenčani prsten.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Nova marka mirisa hej:pure oduševljava održivošću koja je zabavna!

Trendovi

Ljubitelji niche parfema kažu da je ova formulacija pravo malo remek djelo s potpisom čuvene parfemske kuće The House of Creed.

Beauty report

Eve Prive, zahvaljujući zavodljivom mirisu ekskluzivnog akorda bijelog mošusa stvara specifičan, personalizirani miris i kreira tvoj, jedinstveni potpis, poput otiska prsta.

Zanimljivosti

Baš kao što vas neke arome mogu potaknuti na jelo, isto tako postoje i mirisi koji vas mogu odbiti od hrane ili pak probuditi...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.