Mirisni božićni pokloni

Hodajući ulicama grada vidim, većinom, nasmiješene ljude i djecu, baš bi bilo prekrasno kada bismo svakoga dana takvi hodali svijetom, a ne samo za vrijeme adventa…

Dobro, ono što stvarno želim reći jest da uživate u ovim prekrasnim blagdanima, u ovom prekrasnom dijelu godine. Mada sam sigurna da svaki dio godine možemo učiniti prekrasnim.

Isto tako sam sigurna da možemo relativno s malo novca pokloniti puno pažnje, ljubavi i jedinstvenosti nama bitnim ljudima. Naime, svake godine na izbor su nam gotovo iste stvari u trgovinama: čokolatine, odjevni predmeti, parfemi, ostaje jako malo prostora za našu kreaciju. Zato vas želim zainteresirati za nešto drugačije. Drugačije, intimnije i osobnije bi bilo kada biste se potrudili i izradili parfem za nekog do koga vam je jako stalo. Kako izraditi parfem? Naizgled brzo i jednostavno, mada nije baš tako jer da bi se izradio miris koji ćete pokloniti potrebno je imati predznanja o eteričnim uljima, njihovim mirisima …..

Mi ćemo uzeti u razmatranje nekoliko eteričnih ulja koja svojim osebujnim eterom nose svoje osebujne poruke darovanom.

Dakle, za izradu parfema uzmite:

  • 10ml alkohola (etanola)
  • 10-20% eteričnih ulja,ž
  • jednu bočicu od stakla (bilo bi dobro da je ukrasna).

window-189564__340

I molim vas tko bi vam odolio s takvim jedinstvenim poklonom. Ako stavite 100% čisto i nepatvoreno eterično ulje ylanga ili geranija ili ruže ili jasmina s možda malo naranče ili mandarine s kapljicom dvije pačulija…

Istražujte, igrajte se, maštajte o 1001 noći, u svakom slučaju uživajte u nečemu novom i nedoživljenom! Tko od vas bude htio nešto više naučiti o spravljanju parfema potrudit ćemo se organizirati radionicu s tom temom.

U međuvremenu krenite upoznavati vlastite kreacijske vrhunce i pronađite svoje milo dijete koje je željno znanja, nezasitno učenja života!

Svima veliki mirisni zagrljaji, grlim vas geranijem!

Autor: Dea Flores