Miss Piggy u vjenčanici Vivianne Westwood

Vivienne Westwood jučer je na London Fashion Weeku predstavila novu Red Label kolekciju u kojoj je opet oduševila spajanjem tradicionalnih uzoraka s modernim dizajnom. Ipak, o jednoj njezinoj kreaciji već se danima ne prestaje pričati. Poznata je dizajnerica osmislila vjenčanicu za Miss Piggy koja je nekoliko puta stajala pred oltarom nadajući se postati ženom žapca Kermita, a ovoga puta joj raskošna haljina možda donese sreću.

Vivienne Westwood čije su prekrasne haljine ponosno nosile glumice poput Rachel McAdams, Jennifer Aniston i Jessica Chastain, ovoga puta upustila se u jedan od najvećih izazova – kreirati haljinu u kojoj bi Miss Piggy napokon trebala postati udana prasica.

Vivienne Westwood Red Label: Backstage - London Fashion Week AW14

Dugoočekivano vjenčanje bit će otkriveno na velikom ekranu u novom Disneyjevom filmu ‘Muppeti u bijegu’. U avanturi neviđenih razmjera rasplamsala se i dugogodišnja ljubav ovog lutkarskog para. Detalji o vjenčanju u velikoj su tajnosti, a osim vjenčanice, zna se samo da se radnja događa na najuzbudljivijim lokacijama u Europi. Stoga je Miss Piggy dizajnerici povjerila i osmišljavanje ostalih filmskim kostimima kako bi izgledala što gracioznije, ali i urbano, te još jednom dokazala svoj status modne ikone.

“Vivienne Westwood legendarna –baš kao ja!’, rekla je Miss Piggy.

‘Kada sam je pitala bi li dizajnirala vjenčanicu za moj novi film ‘Muppeti u bijegu’ bila je oduševljena i ja sam bila oduševljena. Jedino je malo nesiguran u vezi svega bio Žabac.’, priznala je poznata prasica koja će u kreaciji poznate dizajnerice u nadolazećem Disneyevom filmu ‘Muppeti u bijegu’ opet pokušati nagovoriti žapca Kermita da je oženi.

Duga couture vjenčanica boje bjelokosti izrađena je od ekoloških materijala, tako se na korzetu nalaze detalji napravljeni od plastičnih boca, a upotpunjena je dugačkim izvezenim velom.

Hoće li ova prekrasna vjenčanica na kraju doći do oltara, morat ćemo pričekati dolazak filma ‘Muppeti u bijegu’ u naša kina, a to bi trebalo biti krajem ožujka.

Red Label Kolekciju koju je Vivianne predstavila jučer na London Fashion Week-u pogledajte u maloj galeriji.