Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Kultura

Mjesec dječje knjige

Profil Mozaik knjižare tijekom listopada poklanjaju popuste na dječje knjige i igračke.

Vodeći maloprodajni lanac knjižara u Republici Hrvatskoj, Profil Mozaik, s ponosom najavljuje Mjesec dječje knjige koji će se odvijati tijekom listopada u svih 27 knjižara Profil Mozaika diljem zemlje. Roditelji i mališani svih uzrasta tako će moći uživati u 20 do 50% popusta na dječje knjige i igračke. U ponudi će se naći više od 1000 različitih igračaka i impresivnih 10 000 knjiga najkvalitetnijih domaćih i inozemnih autora, a u posebnom kutku za roditelje bit će izložen bogat izbor knjiga za mame i tate.

Uz promicanje važnosti čitanja – kako za djecu predškolske i školske dobi, tako i za njihove roditelje i učitelje – Mjesec dječje knjige ima i humanitarnu notu. U suradnji s Udrugom Buđenje, koja pomaže i savjetuje djecu s ADHD-om te njihove roditelje, učitelje i ostale stručnjake, Profil Mozaik kroz Mjesec dječje knjige nastoji pridonijeti dodatnom osvješćivanju ADHD-a u našem društvu. ADHD (engl. Attention Deficit and Hyperactivity Disorder) je poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću. U ovu akciju uključili smo i posjetitelje, koji svakom kupnjom iz dječjeg programa doniraju 1 kn Udruzi Buđenje.''Cilj Udruge Buđenje je ukazati da među ADHD populacijom postoje kreativni pojedinci – hiperaktivni sanjari. Od svog osnutka 2004. godine udruga educira i podiže nivo svjesnosti o hiperaktivnim sanjarima i ADHD-u. Educiramo da su osobine poput hiperaktivnosti, nepažnje i impulzivnosti veliki potencijal te da su neki ljudi zahvaljujući tim osobinama kreativni, znatiželjni, maštoviti, osjećajni i strastveni. Također, zbog nerazumijevanja i neprihvaćanja njihove različitosti takva su djeca često kritizirana, zbog čega gube samopouzdanje te njihov potencijal ostaje neprepoznat'', ističe predsjednik udruge, Marko Ferek. Budući da Udruga Buđenje ima dugogodišnju praksu održavanja različitih radionica, jednu će takvu – namijenjenu i djeci i odraslima – upriličiti 11. listopada od 18 h do 19:30 h, u knjižari Profil Mozaik Megastore.

Iz bogatog programa izdvajamo gostovanja najpopularnijih Profilovih i Mozaikovih autora knjiga za djecu i mlade, među kojima su Sanja Pilić, Danica Juričić Spasović, Nives Madunić Barišić, Ksenija Kušec, Snježana Babić Višnjić, Evelina Rudan i Antonija Balić Šimrak. Također, u sklopu Mjeseca dječje knjige odvijat će se i niz kreativnih likovnih radionica, radionica za učitelje i pedagoge te interaktivna radionica renomirane škole za strane jezike Helen Doron.
Neka ovaj listopad probudi užitak čitanja, učenja, igranja i druženja kod velikih i malih te u njima probudi kreativnost i želju za pomaganjem drugima, a uskoro možete sudjelovati i u nagradnoj igri u kojoj poklanjamo jedan primjerak knjige ''Neumorna djeca, bespomoćni roditelji''.
Program događanja u Profil Mozaik Megastoreu u listopadu 2012.

06. listopad, subota
10 – 13h
Kreativna radionica – decoupage na kartonskim okvirima
Prezentacija salvetne tehnike – ukrasit ćemo okvire od kartona i pokazati jednostavan, efektan i brz način ukrašavanja raznih predmeta.
Logo Chemaco

10. listopad, srijeda
9:30 – 10:30 h
Ksenija Kušec – Priče iz sunčeva sustava
Odakle stižu pametne i dobre misli, gdje nastaje vrijeme, a gdje glazba i čokolada? Iako mnogi misle da smo jedina bića u Sunčevu sustavu, pa i čitavim Svemiru, to i nije baš tako.
Logo Profil

11. listopad, četvrtak
14 – 15 h
Cvrčkovo stručno predavanje i radionica
Hiperaktivnost-ADHD, prof. socijalne pedagogije Mirna Lokas, Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba.

15 – 16 h
Promocija nove Cvrčkove crtančice i multimedijalnog CD-a za predškolce
Točka, točka, tockica gdje je tu kockica – Grafomotoričke vježbe, prof.logoped Neda Gugo Crevar, Djecji vrtic Cvrcak, Zagreb.
Logo Cvrčak

18 – 19:30 h
Predstavljanje Udruge Buđenje – predsjednik udruge Buđenje Marko Ferek
Cilj je udruge Buđenje ukazati da među ADHD populacijom postoje kreativni pojedinci – hiperaktivni sanjari te educirati i podići nivo svjesnosti o hiperkativnim sanjarima i ADHD-u.
Logo Buđenje

13. listopad, subota
10 – 13 h
Kreativna radionica – početni decoupage na drvenim daskicama (osnovni i antikni efekt)
Prezentacija salvetne tehnike na ravnoj podlozi, ali ovaj put sa zanimljivim dodatkom – starinski, raspucani efekt.
Logo Chemaco

11 – 12 h
Helen Doron – interaktivna radionica na engleskom jeziku (za djecu od 3 – 7 godina)
Tema: životinje
Logo Helen

17. listopad, srijeda
11 – 12 h
Promocija knjige Volim džudo, volim Sandru – Danica Juričić Spasović
Prvi roman novinarke o neraskidivu prijateljstvu iz djetinjstva temeljen je na dogodovštinama zagrebačkoga džudaškog kluba Mladost, a nadahnuće za njega pronašla je u Dubrovniku , gradu u kojem je odrasla.
Logo Profil

18. listopad, četvrtak
9:30 – 10:30 h
Promocija Evelina Rudan – Kraljevićev san
Evelina Rudan nagrađivana je pjesnikinje čija su djela prevedena na nekoliko svjetskih jezika. U ovoj duhovitoj bajci pratimo potragu za izgubljenim snom – Kraljeviću od Plavog uvojka netko je ukrao san.
Logo Profil

11 – 12 h
Druženje sa Sanjom Pilić
Sanja Pilić je jedna od najpoznatijih hrvatskih autorica knjiga za djecu i mlade čiji radovi su priznati mnogim književnim nagradama.
Logo Mozaik

14 – 15 h.
Cvrčkovo stručno predavanje i radionica Hiperaktivnost – ADHD, prof. socijalne pedagogije Dora Kralj, Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba.

15 – 16 h
Promocija nove Cvrčkove crtančice i multimedijalnog CD-a za predškolce Točka, točka, tockica gdje je tu kockica – Grafomotoričke vježbe, prof.logoped Neda Gugo Crevar, Djecji vrtic Cvrcak, Zagreb.
Logo Cvrčak

19. listopad, petak
11 – 12 h i 18 – 19 h
Promocija knjige – Snježana Babić Višnjić
Snježana Babić Višnjić je novije ime u našoj dječjoj književnosti. Ovom prilikom predstavlja svoju najnoviju knjigu za djecu ''Mali krapinski pračovjek Babu''.
Logo Mozaik

20. listopad, subota
10 – 13 h
Kreativna radionica – decoupage i shabby chic
Prezentacija salvetne tehnike i najpopularnijeg Shabby Chic stila u ukrašavanju – kako postići pohabani izgled podloge koju ćemo ukrasiti motivima sa salvete.
Logo Chemaco

11 – 12 h
Helen Doron – interaktivna radionica na engleskom jeziku (za djecu od 3 – 7 godina)
Tema: dijelovi tijela
Logo Helen

23. listopad, utorak
10:30 – 11:30 h
Promocija Antonija Balić Šimrak
''Bubamarin let'' i ''Kako spavaju bubamare'' istovremeno su poučne i zanimljive priče namijenjene djeci od dvije do četiri godine. Obogaćene su ilustracijama Antonije Balić Šimrak kreiranim neobičnom tehnikom kolaža od svile.
Logo Profil

25. listopad
, četvrtak
11 – 12 h
Promocija Nives Madunić Barišić

Nives Madunić Barišić je osebujna autorica za djecu i mlade, posebno poznata po radio dramama na programima Hrvatskog radija
Logo Mozaik

27. listopad, subota
10 – 13 h
Kreativna radionica – decoupage na božićnim kuglicama
Prezentacija salvetne tehnike na stiropornim kuglicama – šljokice, lineri, salvete… dođite i naučite nove načine ukrašavanja.
Logo Chemaco

11 – 12 h
Helen Doron – interaktivna radionica na engleskom jeziku (za djecu od 3 – 7 godina)
Tema: boje i oblici
Logo Helen

31. listopad
, srijeda
9:30 – 10:30 h i 14 – 15 h
Stručna predavanja za učitelje razredne nastave osnovnih škola

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

She Book Club

Knjiga „Godina s Anthonyjem De Mellom: Buđenje iz tjedna u tjedan“ vodi nas na putovanje duhovnog buđenja.

Obitelj

Božić je pred vratima, vremena je sve manje, a i samo znate da se, osim slatkiša, mališani najviše vesele igračkama.

Zanimljivosti

Ovih blagdana Lidl je ponovno mislio na one najmlađe i još jednom pripremio bogatu ponudu različitih drvenih, edukativnih i kreativnih igračaka.

Zanimljivosti

Mnogi uspješni ljudi čvrsto stoje iza tvrdnje da je rano buđenje jedno od moćnijih oružja s kojim raspolažu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.