Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Mladost u hijaluronskoj kiselini

Poklanjamo vam tretman u Poliklinici za estetsku kirurgiju dr. Tončić.

"Peglanje“ bora bez kirurškog noža i na prirodan način san je svakoga tko želi izgledati mlađe. Injekcijski tretmani hijaluronskom kiselinom danas predstavljaju efikasno i sigurno rješenje za korekciju bora na licu. Zahvaljujući svom jedinstvenom kemijskom sastavu ovo sredstvo je znatno biokompatibilnije od većine drugih filera, što utječe i na njegov izrazito nizak alergogeni potencijal.

Hijaluronska kiselina, o kojoj se u svijetu i u nas sve više govori, kemijski je spoj prisutan u svim živim organizmima. U istom obliku javlja se kako u običnoj bakteriji, tako u ljudskom organizmu. Sastavni je dio mnogih tkiva (zglobova, očne jabučice), ali i kože, u kojoj ima iznimno važnu ulogu jer "navlači" vodu, omogućujući time dobru hidrataciju, što se direktno odražava na njezinu čvrstoću .
Uloga hijaluronske kiseline u elastičnosti i čvrstoći kože, odnosno stvaranju bora, znanstvenicima je postala zanimljiva kad su otkrili da je u koži djeteta ima mnogo više nego u starijih osoba. To se objašnjava činjenicom da starenjem stanice kože gube sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline, zbog čega koža gubi vlažnost, čvrstoću, volumen i elastičnost te se javljaju bore. Restylane te Juvederm su tvornički zaštićeni nazivi za hijaluronsku kiselinu koja je proizvedena u laboratoriju. Ona se proizvodi kao prozirna želatinozna materija koja se pomoću injekcija ubrizgava u kožu . Na taj način se postiže dodatni volumen tretiranih dijelova lica ili tijela i bore, plitke ili dublje, nestaju. S vremenom, hijaluron će biti resorbiran u organizmu i nestat će ne ostavljajući nikakve posljedice. Rezultati nakon ubrizgavanja filera odmah su vidljivi i traju između šest mjeseci i godinu dana u ovisnosti od pacijentova godišta, tipa kože itd.

"Hijaluronska kiselina se najčešće koristi za povećanje volumena i korekcije oblika usana ili jagodica na licu, te za korekciju bora na licu. Najveća prednost hijaluronske kiseline leži u činjenici da je ona normalan sastavni dio našeg organizma te se u tkivima ne ponaša kao strano tijelo, već na prirodan način nadomješta izgubljeni volumen tkiva", pojašnjava dr. Dinko Tončić, estetski kirurg u Poliklinici za estetsku kirurgiju dr. Tončić.

"Nakon tretmana hijaluronom pacijent se vrlo brzo može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Uz to, primjena je vrlo jednostavna jer se sredstvo daje u obliku injekcije ambulantno, te nije potrebna nikakva posebna priprema. Injekcije se daju u površni sloj kože, te uglavnom nije potrebno davati lokalnu anesteziju", dodaje dr. Tončić.
 
OSVOJI TRETMAN U Poliklinici za estetsku kirurgiju dr. Tončić
Mi slavimo, a vi osvajate poklone!

Povodom 2. rođendana She.hr Poliklinika za estetsku kirurgiju dr. Tončić jednoj čitateljici poklanja tretman hijaluronskom kiselinom.

Ako želite sudjelovati i "ispeglati" svoje lice, a da ne morate ići pod nož, pošaljite nam mail na adresu [email protected] s naslovom TONČIĆ i točnim odgovorom na postavljeno pitanje, te navedite ime i prezime, korisničko ime i broj mobitela, i možda osvojite tretman hijaluronskom kiselinom!

Koji su tvornički, zaštičeni nazivi hijaluronske kiseline?

Vaše prijave primamo do 22. prosinca, nakon čega ćemo objaviti dobitnike!
Vaš She.hrDrage naše,
dobitnica tretmana hijaluronskom kiselinom na Poliklinici za estetsku kirurgiju dr. Tončić je Vanesa Malenica. Čestitamo! Informaciju o terminu tretmana primiti će na mail.
Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Beauty report

Poznata i kao hijaluronan ili hijaluronat, hijaluronska kiselina dostupna je u svim mogućim oblicima u kozmetičkoj industriji, od kapsula i krema do injekcija.

Anja može sve

Koliko često osjetite potrebu za njegovanjem i uživanjem? Da se razmazite; priuštite si masažu, tretman lica, kupite proizvode za skincare rutinu, pripremite kupku i...

Beauty report

Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u koži te upravo u njoj leži tajna hidratiziranog i zaglađenog izgleda. No kako ona s godinama nestaje, mijenja...

Beauty report

Hijaluronska kiselina nezamjenjiv je dio beauty rutine i jedan od najpoželjnijih sastojaka njegujućih proizvoda.

Advertisement