Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Mobilno zeleno srce

Sony Ericsson predstavlja nove uređaje izrađene na ekološki prihvatljiviji način.

Tko kaže da mobilni uređaji ne mogu biti ekološki prihvatljiviji? Odgovor na to pitanje dali su u Sony Ericssonu predstavljanjem dva nova mobitela i slušalica. Greenheart proizvode karakterizira briga za okoliš, bez da se u pitanje dovodi funkcionalnost i dizajn proizvoda.

Bez opasnih kemikalija

Novi modeli su rezultat dugoročnog opredjeljenja tvrtke za smanjenje i uklanjanje uporabe opasnih kemikalija koje se koriste prilikom dizajniranja i proizvodnje mobilnih uređaja i popratnih sadržaja poput slušalica.

Modele C901 i Naite, kao i slušalice MH 300 karakterizira 15 posto smanjenje emisija Co2, e-korisnički priručnik koji smanjuje upotrebu papira za 90 posto kao i manja pakiranja koja smanjuju upotrebu papira i emisija uzrokovanim transportom.

Mobilni uređaji su izrađeni od minimalno 50 posto plastike koja se može reciklirati, a slušalice koje dolaze uz model C901 u cijelosti su načinjeni od takve plastike.

Korisne aplikacije

Prvi GreenHeart telefon, C901 GreenHeart također uključuje WalkMate aplikaciju koja omogućava korisnicima da uistinu mogu reći da su ekološki osviješteni jer uspoređuje broj koraka koje prijeđu dok razgovaraju na telefon s ekvivalentnom dužinom puta prijeđenog automobilom.

Naite uključuje Ecomate aplikaciju koja pomaže korisnicima da u svakodnevnom životu donesu odluke koje pridonose očuvanju okoliša. Tu je i Kalkulator emisije CO2 (Carbon Footprint) koji vam može pokazati koliko CO2 uštedite hodajući umjesto vozeći se automobilom.

C901 Greenheart uključuje optimizirani senzor osvjetljenja zaslona, koji koristi manje energije. Telefon je obojan vodenim bojama koje snižavaju izloženost hlapljivim organskim spojevima Drugi model Naite na tržište dolazi s punjačem koji troši manje energije te je među prvima takve vrste na tržištu.

Na odabrana tržišta, dolazak uređaja očekuje se u danima koji slijede, a cijene još nisu određene.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Želite li imati pun novčanik, istočnjački učitelji savjetovat će vam da izaberete novčanik u odgovarajućoj boji.

Moj dom

Pametnim izborom zidnih boja svoj ćete dom učiniti savršenim mjestom za život. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti, odnosno s kojim...

Moj dom

Čovjekove misli, riječi, ili djela izvori su energije, tako da negativna energija ne mora dolaziti od nekog ili nečeg drugog izvora, i mi sami...

Budi fit

I iako je priroda motivacije nestalna i nepredvidiva, postoji nekoliko načina na koje možete potaknuti motivacijske sile da rade u vašu korist.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.