Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Moda i zaštita okoliša

Modna revija kao sastavni dio projekta "Varaždin – Zeleni grad"

Modnu reviju "Energy of Evolution“ koja će se održati 21. svibnja u 20 sati na varaždinskom Korzu na jučerašnjoj press konferenciji predstavili su Slobodan Mikac, zamjenik varaždinskog gradonačelnika, Andrija Petrović, direktor Tehnološkog parka Varaždin, te idejni začetnici projekta posvećenog održivom razvoju i zaštiti okoliša, Predrag Brkljač i Danijel Brkljač iz modne udruge "Evolution".

Grad Varaždin prepoznao je važnost projekta te se ova revija uklapa u gradski projekt "Varaždin – Zeleni grad“ kojim se posebna pažnja usmjerava na otvorenu komunikaciju s građanima kako bi implementacija zaštite okoliša zaista zaživjela.Gradonačelnik Varaždina istaknuo je kako tom revijom grad podupire sve projekte koji doprinose održivom razvoju, a to je razvoj koji zadovoljava potrebe današnjice bez ugrožavanja mogućnosti budućih generacija da zadovolje svoje buduće potrebe. Gospodin Petrović se osvrnuo na značajnu ulogu Tehnološkog parka koji potiče inovacije i tvrtke koje su tek u nastanku, a neke od njih bave se energetskoj efikasnosti.

Danijel i Predrag Brkljač predstavili su cilj projekta – edukacija i informiranje građana o zaštiti okoliša i energetskoj efikasnosti putem modnog izričaja.

"Budući da je Evolution modna udruga, razmišljali smo na koji način javnosti prenijeti poruku kako se racionalno koristi energija te time štiti okoliš, pa smo u suradnji s modnim dizajnerima Stjepanom Čukom, Zoranom Aragovićem, Blaženkom Roth te studentima Tekstilno-tehnološkog fakulteta iz Zagreba i Varaždina osmislili koncept revije koja će najprije prikazati verziju postapokaliptične budućnosti ukoliko se budemo neodgovorno ponašali, te kao suprotnost tome, nadu u bolju, cvjetnu i zelenu budućnost koju nam pruža odgovorno ponašanje prema zajednici i okolišu“, kazao je Predrag Brkljač, producent revije.

Prije edukativnog dijela revije "Energy of Evolution“, hrvatski i slovenski manekeni najprije će nositi modele Anarita' N by Top Fashion, Culta, Mane i Mihaele Sakač, a neki će svoj hod zamijeniti vožnjom na biciklima tvrtke Chacky kako bi ukazali na važnost ovog zdravog i ekološki prihvatljivog vozila.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Elizabeth Arden nastavlja put inovacija sa sljedećom generacijom retinola i lansiranjem Retinol + HPR Rapid Skin Renewing Water Cream.

Fashion report

Odsjaji ljeta još uvijek traju, a Zlatarna Celje donosi prijedloge za elegantne jesenske kombinacije uz besprijekorne i bezvremenske zlatne i srebrne kolekcije.

Fashion report

Nakon što je ovaj mjesec njezin Lei Lou dizajn objavljen u kultnom September Issueu američkog i britanskog izdanja Voguea, priznata hrvatska dizajnerica Aleksandra Dojčinović...

Fashion report

Iz godine u godinu svjedoci smo povratku modnih trendova iz prošlosti pa će tako jesen pred nama biti u znaku platformi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.