Moda kao uspomena na preminule

Dizajnerski modni dvojac Boudoir, sestre Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević izdale su kampanju za svoju najnoviju kolekciju haljina ‘Lust For Life’ u suradnji s nagrađivanim modnim fotografom Mladenom Šarićem.

Boudoir_Lust_For_Life_7_LowresMinuciozni vitrail koji sačinjavaju haljine iz najnovije Boudoir kolekcije ‘Lust for Life’ razrađen je u nebrojenim kombinacijama oblika, materijala i tekstura. Čipka u svim mogućim uzorcima, til i saten tvore jednu skladnu harmoniju u kojoj se isprepliću geometrijski krojni dijelovi sa zanimljivim teksturama koje u svojoj povezanosti, brišu granice geometrijskih linija, a razvedeni rubovi haljina dodatno upotpunjuju taj dojam.

Boudoir 4Haljine ne prate strogo liniju tijela, ali se ipak puteno obavijaju, otkrivajući slojevitost dizajna i sve detalje koji ostaju enigma neopreznom oku. Boje koje prevladavaju u kolekciji su one bezvremenske; puder,crna, bijela i sve nijanse sladoleda od jagode.

Boudoir_Lust_For_Life_2_LowresLust for Life‘ modna kampanja, ostvarena je u suradnji s jednim od najboljih hrvatskih modnih fotografa Mladenom Šarićem te odličnim beauty timom: Saša Joković potpisuje šminku dok Milena Maršić (Glamour) potpisuje oblikovanje kose. Model koji se našao u ovoj zahtijevnoj ulozi je Jelena Stanković (Colors model).

Boudoir 1Inspiracija za kampanju bile su post mortem viktorijanske fotografije, koje su same po sebi bile fenomen toga doba ,a danas ostaju intrigantan trag povijesnih zbivanja i okolnosti u kojima su nastale. Fotografiranje je u viktorijansko doba bilo relativno skupo te se često događalo da djeca i mladi koji bi prerano umrli nisu imali nijednu svoju fotografiju i zapravo nikakav trag svog postojanja. Stoga ovaj vid fotografije možemo sažeti kao zadnji trag nečije egzistencije i uspomena na preminule.

Boudoir_Lust_For_Life_4_LowresPolazeći od toga da i same haljine djelomičnu inspiraciju nalaze u nekim viktorijanskim odjevnim elementima, kao što su čipkasti ovratnici, referiranje na viktorijansko doba nije ni čudno, a niti slučajno.