Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Modna izložba XD Xenia Design

Suradnja poznate dizajnerice i Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu.

U Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Zagrebu otvorena je izložba Suture, strukture, teksture… u organizaciji XD Xenia Design i Hrvatskog prirodoslovnog muzeja. Na taj način nastavljeno je obilježavanje jubilarnog XX. Cro A Porter-a. Brojni posjetitelji, među kojima i poznata lica poput Josipe Lisac, Tihane Harapin-Zalepugin, bivšeg ministra Božidara Biškupića, uživali su u modnom vremeplovu kroz povijest modnog dizajna.

Prije otvorenja održana je kratka modna revija s modelima XD Xenia Design, dok je sama izložba konceptualna po karakteru i sadrži nekoliko dijelova.Ponajprije, tu je izložba samih fosila koji su poslužili kao inspiracija za kolekciju, umjetnička fotografija fosila koje je fotografirao Marko Grubišić, modna fotografija kolekcija i video uradak mlade ekipe Dita Entertainment te modne instalacije zanimljivo izložene u skladu s fosilima.Različite suture amonita i teksture kamenih reljefa stare i do 300 milijuna godina, našle su se kao predložak za dizajn printova. Geološke strukture starosti od 100 milijuna godina inspirirale su konstruktivne elemente dijelova odjevnog predmeta.Naslage u kroju i naslage kao odjevne kombinacije. Spajanje različitih tekstura tkanina u jednu cjelinu. Okamenjeni fosilni svijet ugrađen je u novu suvremenu interpretaciju.Skok od nekoliko milijuna godina u aktualnu odjevnu kreaciju uspostavlja spoj nature i kulture. Taj novi rukopis oživljenih artefakata i XD dizajn zajedno, stvaraju dojam bezvremenosti.Uz uvijek prisutnu XD asimetriju, kao i crno- bijelu kombinaciju, novost ovoj kolekciji pridodaju boje kao što su carmin crvena, electric plava, te zlatna i srebrna.Nezaobilazne tkanine za ljeto su svila, lan, pamuk i viskoza, a dodatnu punoću materijala i naglasak na reljefnoj strukturi ove inspirativne kolekcije daje umjetna koža u kombinaciji s pamukom te čipka raznih debljina.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Generacija Z redefinira i pojam udobnosti, i to tako da snažno odbacuje modne simbole neudobnosti te očekivanja modne industrije i društva o tome kako...

Fashion report

Ogoljeni pejzaži marokanske pustinje Agafey postali su kulisa najnovije reklamne kampanje Fashion&Friends koja potiče želju za eskapizmom usred prostrane divljine.

Trendovi

Nova kolekcija za proljeće 2023. puna je prekrasnih kreacija koje će vas zasigurno inspirirati u potrazi za savršenom vjenčanicom. 

Fashion report

Oni koji poznaju brend Galko znaju da svaka nova kolekcija sadrži nove modele i u prepoznatljivoj Galko paleti osnovnih boja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.