Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Modna jesen u znaku velura

Luksuzni izgled, mekani opip i velika prilagodljivost pri kombiniranju s drugim tkaninama i stilovima učinili su ga omiljenim materijalom.

Prošlogodišnje kolekcije obilovale su ovim materijalima. Nema kreatora koji se nije okušao s njim! Baršun, samt  ili pliš je vrsta čupave tkanine, meke i ugodne na dodir. Odjeća od baršuna se u prošlosti smatrala luksuznom. Može se izraditi od više materijala. Najbolji je dobiven od svile, a sintetički baršun izrađuje se od umjetnih vlakana ili od kombinacije prirodnih i umjetnih materijala. Teško se prao, što je olakšano u moderno vrijeme.

https://www.instagram.com/p/BpY54M4l5WV/?utm_source=ig_web_copy_link

Luksuzni izgled, mekani opip i velika prilagodljivost pri kombiniranju s drugim tkaninama i stilovima učinili su ga omiljenim materijalom.

https://www.instagram.com/p/Boq-JvYh9XR/?utm_source=ig_web_copy_link

Iako dobro pristaje svima, s plišem treba biti obazriv. Dovoljan je jedan komad, recimo haljina, kombinezon ili sako. Tamnije nijanse su siguran odabir, ali u modelima svijetlih nijansi vide se sve naše male nepravilnosti i mora biti savršeno ispeglan, što vam se možda neće svidjeti.

Ovo godine je velur, koža tretirana na poseban način, osvojila ulice. Čisto informativno, riječ dolazi od latinskog “villosus”, tj. “dlakave”, a ovisno o tretmanu određena je njegova upotreba. Cipele izrađene od velura uvijek su atraktivne, a čizme od velura do koljena pomoći će sakriti nedostatke nogu.

https://www.instagram.com/p/BpcZHZaH6wF/?utm_source=ig_web_copy_link

Također je zanimljivo znati da će velur cipele trajati duže ako ih ne nosite kada pada kiša, ali i na vrlo niskim temperaturama, što je srećom u zadnje vrijeme relativno rijetko. Cipele uvijek odložite u njihove kutije. Nikad ih ne ostavljajte s ostalom obućom, posebno ako su svijetle boje u pitanju. Pokupit će nepotrebnu prljavštinu koju je s obične kože lako obrisati, ali ne i s velura. Čišćenje takvih cipela najbolje je kada su posve suhe, a za još veću sigurnost u posebnim trgovinama možete kupiti razne emulzije, formulacije i aerosole za njegu.

Po principu “bolje spriječiti nego liječiti” predmete od velura najbolje je zaštititi od prljanja prije nego ih počnete nositi.

690 kn
590 kn
770 kn

Mi smo se potrudili da vam pronađemo one najljepše iz Guliverove kolekcije za jesen/zimu u dubokim tonovima crvene, zelene, tamno-plave i naravno crne.

Ne propustite

Modni začin na hrvatski način

Za vrijeme trajanja posebnih uvjeta dostava kupljenih proizvoda na njihovom webshopu vršiti će se jednom tjedno i to četvrtkom, a isporučiti će se sve...

Trendovi

Nikad nije bilo jednostavnije osmisliti opuštene i prozračne outfite za dnevne ili večernje šetnje gdje glavnu riječ vode – sandale.

Modni začin na hrvatski način

Podignute na jednu novu razinu, Guliverove creepersice kombinirate uz sportski look, ali i eleganciju.

Modni začin na hrvatski način

Ravne cipele, popularne ‘balerinke’, u svijet mode je lansirala filmska ikona Audrey Hepburn poznata i po svojem elegantnom nošenju male crne haljine

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.