Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

Modna retrospektiva Belizara Valića

Poznati modni fotograf predstavio se i nizom najnovijih fotografija.

U Galeriji Lav u Opatičkoj ulici poznati hrvatski modni fotograf Belizar Valić otvorio je retrospektivnu izložbu svojih radova. Najveći dio izloženih fotografija čine one već objavljene u raznim modnim i lifestyle magazinima, a sam naziv izložbe "Retroperspective" dostatno govori o Valićevoj namjeri u povlačenju paralele između njegovih ranijih autorskih radova i najnovijih fotografija kojima najavljuje stilski zaokret u svome opusu.

– Moje najnovije fotografije rade laganu prekretnicu od "tipičnih" modnih obrazaca prema konceptualnijem, više filmskom, "hitchcockovskom", izričaju",- pojašnjava Belizar Valić.

Od modnih editorijala do aktova

Osim modnih fotografija i portreta poznatih osoba iz javnog života Hrvatske koje su se često našle ispred njegova fotografska objektiva, poput onih Maria Mlinarića, Nikoline Pišek, Mije Kovačić, Fani Stipković i Sanje Duggan čiji su portreti i izloženi, retrospektiva je predstavila i niz modno intoniranih aktova, kojima je autor načinio pomak od modnih prema naglašeno erotičnim fotografijama.

Tridesetčetverogodišnji fotograf Belizar Valić karijeru je započeo je u Njemačkoj kao stilist i art director, gdje je radio na brojnim modnim produkcijama za poznate klijente kao što su Siemens, Braun ili S. Oliver. Nakon povratka u domovinu, ovaj profesor filozofije i etike i diplomirani novinar po struci posve se okrenuo snimanju modnih kampanja i editorijala po kojima je uostalom i najpoznatiji, dok se u posljednje vrijeme sve više orijentira na produkciju mode za djecu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Duga ELFS maxi haljina puderaste boje Valerie Per jedina je haljina u koju trebate investirati ovog ljeta i nosit ćete ju godinama kao vaš...

Trendovi

Answear.hr ima široku ponudu dizajnerskih brendova sunčanih naočala, a dio tog portfolija ne može se pronaći u našim optikama.

Darivanje

Ne postoji standardna stimulacija klitorisa koja djeluje na sve žene jednako.

Fashion report

Tommy Hilfiger, istaknuo je bit ljeta te u Splitu te pripremio ekskluzivni modni događaj za domaće infleuncere i ambasadore brenda koji su među prvima...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.