Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Video box 1

Modna revija u virtualnoj stvarnosti

Modna revija u virtualnoj stvarnosti kao ideja tima Fashion.hr,prvi u Hrvatskoj, oduševila.

Najveći tjedan mode u regiji – BIPA FASHION.HR – prvi je integrirao visoke tehnologije u svijet mode putem virtualne stvarnosti i još jednom podigao ljestvicu kad su u pitanju inovativna produkcijska rješenja. Prava virtualna revolucija dogodila se na posljednjem izdanju tjedna mode tijekom kojeg je modni sadržaj sniman inovativnom 360° VR tehnologijom, a koji je prvi put predstavljen javnosti na lansiranju FASHION.HR Virtual Reality ekskluzivnom događanju. Zahvaljujući 360° kamerama koje su bile postavljene na pisti, gledatelji sada imaju priliku doživjeti jedinstveno subjektivno iskustvo modne, baš kao da su i sami bili svjedoci tog trenutka.

Brojni dizajneri i poznate osobe svjedočili su ovom pionirskom pothvatu FASHION.HR-a, te nisu skrivali oduševljenje s mogućnostima koje nudi VR tehnologija.

„FASHION.HR kao modna platforma svake sezone postavlja nove trendove, ne samo kad je u pitanju moda kao trend nego i po pitanju tehnoloških inovacija i novih načina prezentiranja sadržaja. Ovo je prvi put da se modni sadržaj na ovako direktan način približava široj publici i sretni smo što smo prvi u Hrvatskoj, a među prvima u svijetu, ponudili ovo iskustvo svim našim fanovima. Ova jedinstvena tehnologija pruža nevjerojatne mogućnosti i vjerujem da je ovo početak jedne nove ere, kako u modnom svijetu, tako i u načinima prezentiranja drugih sadržaja. Jako smo ponosni na činjenicu da smo prepoznali trenutak i pronašli način kako da realiziramo ovaj, tehnički izrazito zahtjevan, projekt“, izjavio je Vinko Filipić, direktor i osnivač FASHION.HR-a.

Edita Misirić

Edita Misirić

Virtual Reality sadržaj FASHION.HR-a realiziran je uz podršku tvrtke partnera, Legame Studio koja je zadužena za tehnički segment produkcije. Video materijal sniman je za vrijeme tjedna mode BIPA FASHION.HR u ožujku, a posebna poslastica je revija poznatog dizajnera Ivice Klarića s brendom IK Studio, čiji je defile snimljen 360° tehnologijom. Ovaj projekt na dosad neviđen način manifestira integraciju novih tehnologija s modom, a primjenom virtualne stvarnosti FASHION.HR u modnom businessu otvara vrata cijelom nizu različitih produkcijskih rješenja, pogotovo u vrijeme kad modna scena proživljava brze i velike promjene.

Za 3D prikaz videa potrebno je pomicati mobilni telefon u željenom smjeru gledanja, a ukoliko gledate desktop verziju pomicanjem strelice dobit ćete potpuni 360 doživljaj.

Više

Fashion report

Ovogodišnji Zagreb Fashion Destination 2020., zasigurno odašilje bezgraničnu maštu te novi oblik modernog života na hrvatskoj sceni.

Zdravlje

Sveučilišna bolnica Wales u Cardiffu provodi istraživanja o tomu mogu li naočale za virtualnu stvarnost pomoći rodiljama u kontroliranju porođajnih bolova.

S modne piste

Dvojac ELFS je sinoć doista oduševio otmjenim i upečatljivim bezvremenskim komadima.

S modne piste

eNVy room revija u utorak, 15. ožujka, otvara 21. po redu BIPA FASHION.HR. Najveći modni događaj sezone trajat će pet dana, do 19. ožujka...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.