Modne blogerice ratuju

Nisam nisam nestala, samo sam se nakratko izgubila. Završio je faks pa sam brže-bolje odmah zaboravila na sve moguće obaveze koje imam. Dani su samo prolazili a ja bez riječi za vas. Sada sam tu pa se možemo družiti. Još uvijek nisam toliko spretna s tehnologijom kao draga A koja usred live nastupa snima i uploada video na društvenu mrežu. Uvijek je mobilna, uvijek je tu. Ja ne :D.

Vani je trenutno 15 stupnjeva, koncentracija vlage je oko 70%, rekla bih sa sigurnošću da je došla jesen. Sjedim u dekici na balkonu i pijem si pivo. Isto kao i jučer. Odlučila sam vikend provesti doma sama sa sobom. Lijepo mi je ali ipak bih rado izašla iz kuće jer mi već stvara nervozu. Pa krenimo redom otkada me nije bilo.

Bila sam na plaži svega nekoliko dana i zaradila upalu ušiju i dobila antibiotike. Baš sam peh, taman se malo boje počelo hvatati na moje prozirno tjelešce. Ništa od toga. Vikend sam provela u Rijeci na Harteri i zbilja se dobro zabavila. Ne pamtim kada sam se zadnji put skupila s društvancem do ranojutarnjih sati. Doduše, na takvom jednom prostoru ako se ne krećeš u skupini odmah se i izgubiš tako da sam neko vrijeme glavinjala sama. Sve u svemu, super atmosfera kao i uvijek, uočila sam ove godine više stranaca no inače i mislim da je festival uspješno okončan. Do sljedeće godine! 🙂 U utorak sam se spakirala u uputila u Pulu kod A. Red kupanja, red filmskog, red klope i pića i kraj tjedan je već bio tu. Ona je nastavila svojim putem a ja sam došla kući.

Hm, već dulje vrijeme me nešto kopka i nikako da se dokopam nekih finih informacija da mogu o tome pričati ili pisati ali izgleda da se na 'hrvatskom blogerskom nebu' vodi mini rat. Navodno postoje klanovi među curama i umjesto da se fino sve blogerice skupa druže na zajedničkim eventima one se izbjegavaju. Što je tome uzrok ne znam ali mogla bi biti možda ljubomora? Ili? Pojedine cure komentare ostavljaju samo odabranima i obrnuto. Jer kako to biva 'zajedno smo jači'. Primijetila sam da se zdušno bore za pozivnice na hrvatska modna događanja i da se svakako žele pokazati. Neke čak ističu da se moraju izboriti za sebe u ovoj zemlji.

Nisam sigurna za što se bore i kakvu to suradnju one žele sa hrvatskim dizajnerima? Možda žele postati zaštitna lica za naše modne kuće? Ili samo žele sjediti u prvim redovima modnih revija? Meni je to malo bez veze, osobito kada pod zanimanje pišu da su modni blogeri. Što i nije loše ako im je to posao i ako zarađuju svojim blogom. A ako se samo zabavljaju i igraju s modom i žele to podijeliti s drugim ljudima smatram da nema mjesta za jalnost i zlobu. Stoga ne vidim čemu klanovi, čemu brisanja 'prijateljica' s društvenih mreža jer su ne dao Bog pile kavu s 'onim drugima'. To zaista nema veze s modom.

A moda ih je na neki način spojila. Uostalom kad malo bolje promislim ne znam zašto bi se modne blogerice uopće morale družiti i visiti zajedno? Zar samo zato što vode blog svaki dan? Prijateljstva je lijepo stvarati ali ja tu ne vidim prijateljstvo. Na žalost. I čast iznimkama. Zato cure, moda prije svega. <3 Chick fight – zabranjen!

<3

Ginger Blurbs