Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

Modni detalji – sezona proljeće/ljeto 2010

Odjeća obožava modne dodatke!

Predstavljamo vam najtraženije modne dodatke ove sezone. Upotpunite svoj styling nekim od ovih zgodnih sitnica i zasigurno ćete podići cjelokupni look na još višu razinu!

1. Sandale i balerinkePrema modnim prijedlozima, ove bi sezone žene morale pokazati prevrtljivost, barem kada je obuća u pitanju. Cipele su visoke, niske, špicaste i okrugle – dizajneri su podjednako fascinirani svim varijantama i stilovima.Dvije osnovne tendencije – ekstravagantnost i mnoštvo boja i tekstura materijala, jednako su primjenjive kod potpetica visine dvanaest centimetara ili u suprotnom, kod ravnih.

 Gležanj je ponovno žarišna točka izazova pogleda, pa je i težnja da se on što više istakne – detaljima poput tankih kaiša, lančića i dekorom koji je nalik najfinijem juvelirstvu. Razgolićeni prsti i stopala, s druge strane, u oprečnosti su pokrivenim gležnjom u ultramodernim "peep-toe" varijantama sandala i čizama.

2. Sunčane naočaleNaočale ove sezone definitivno prikrivaju budući su ponovno jako zastupljene "makro" varijante naočala. Hit su debeli plastični "retro" okviri, ali istinska novost je povratak "mačkaste" forme. I kvadrataste forme naočala u stilu Jackie Kennedy, odnosno predimenzionirani oblici ovalnih okvira, vraćaju nas u modnu prošlost prizivajući duh pedesetih ili osamdesetih godina.Metalnih dijelova je malo. Okviri se ponekad oblače u kožu ili dekoriraju kristalima, ili su naprosto prozirni pa se čini kako ih i nema. Najekstravagantniji okviri, često bijeli ili u smjelim kombinacijama jarkih boja, otvaraju prostor nove maštovitosti i osobnosti.

3. Nakit

Dizajneri očigledno nisu zaboravili moto Gabrielle Coco Chanel kako bez nakita ni jedna haljina nema dušu, pa su predložili veliki povratak različitog nakita. Svojim maštovitim izgledom nakit nipošto ne zaostaje za smjelošću ovogodišnje mode.
Glamurozan i blještav predstavlja zanimljivu mješavinu najrazličitijih stilova. Ponovno su sveprisutni leptiri i kukci, geometrijske forme, pleksiglas, biseri i štras. Na vratu se pojavljuju novi amuleti – lančići s privjescima, kaskadne ogrlice, redaju se nizovi krupnih perli. Upadljiv nakit ponovno je in.

4. RemenIstaknut struk i bokovi sinonimi su "nove" ženstvenosti i stila u najnovijoj modnoj reinterpretaciji stila pedesetih godina prošlog stoljeća. Pojas steže struk i ističe prsa, maksimalno naglašavajući siluetu. Najizraženije kombinirani uz retro haljine, pojasevi su jedan od hitova sezone.

Stegnuti jedva iznad ili odmah ispod struka pojavljuju se i u drugim varijantama – kao masivni "country" pojasevi, uske vezice od najfinije kože ili, pak, ljupke mašnice. Vezuju se i najrazličitija užad, baršunaste vrpce i pleteri od prirodnih materijala.

5. Torbice

Torbica je najistaknutiji modni dodatak sezone. Proljetni prijedlozi uglavnom kreću od sićušnih torbi, sličnijim novčanicima i kutijama za nakit, do velikih, predimenzioniranih, nalik torbama za plažu. Svojom veličinom torbica balansira uglavnom između ova dva ekstrema. U oba slučaja, najatraktivniji su potpuno novi oblici.U najluđem tehnikoloru – nose se preko ramena, u ruci ili preko ruke. Istinska novost je u materijalima: perje, rese i vez za dan, morske zvijezde za šetnje gradom, a lančići i čipka za plažu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Trendovi

Anka jewelry je brend koji zagovara istinsku i autentičnu ljepotu žene, pa je tako i nakit prirodan u svakom pogledu.

Fashion report

Cool, edgy, raskošna, jedinstvena, ženstvena i sexy, najbolji je opis nove kolekcije domaćeg brenda nakita Karat Jewelry.

Dizajn

I ovaj Božić pronađite svoje nove, najdraže, prigodne modne dodatke na Facebooku Mickey-handmade i Instagramu mickeyhandmade.

Dizajn

Cloud and Co slavi smjelost svog stila nakita s novim dizajnerskim komadima koji će ukrasti pažnju svih kreativaca i ljubitelja vrhunskih modnih dodataka.

Advertisement