Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Modni imperativ – kratka kosa

Na prvom danu Hairstyle News 2011 festivala otkriveni trendovi frizura za novu sezonu.

8. međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2011, najveći specijalizirani događaj namijenjen profesionalcima iz frizerske struke u Hrvatskoj i široj regiji, otvorila je u subotu u Opatiji prijateljica festivala, poznata hrvatska voditeljica Iva Šulentić, a posjetitelje je govorom pozdravio i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić. Festival je okupio preko 2.500 posjetitelja iz Hrvatske i šire regije, od toga 1.200 stručnih posjetitelja (frizera).

Tijekom festivala na poslovno-stručnim seminarima gostovali su najbolji frizerski stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. Posebno je zanimljivo bilo predavanje Alana Austina-Smitha, osnivača i voditelja londonske poslovne akademije The Fantastic Hairdresser. Kao jedan od najutjecajnijih savjetnika za razvoj poslovanja u frizerskim salonima u Velikoj Britaniji, Alan Austin-Smith, poručio je frizerima da je za uspjeh bitno da frizeri postanu istinski ambasadori svog posla te ima savjetovao da ne prestaju oduševljavati svoje korisnike svaki dan.U dijelu predstavljanja kolekcija, Mi Hair Academy/La Biostetique predstavili su svoju kolekciju "Ogledao“ kojom prevladavaju smeđe, bakrene i blond nijanse dok je Schwarzkopf Professional s kolekcijom "The show must go on“ dodatno pokazao da su boje opet in. Za kratku kosu preporučuju jake boje i oštre rezove, a za dugu prirodne boje i izgled, lokne i valovi. Na jučerašnjim look&learn seminarima predstavili su se Davines, Kemon i Keune Akademija.

Sudionike festivala je oduševio večernji frizersko-glazbeno-plesni spektakl Hairstyle News Awards, izbor najpopularnijeg hrvatskog frizera u 2011. godini. Svjetski poznata plesačica Ivona Brnelić, koreograf natječaja te kostimograf Juraj Zigman, uistinu su inspirativno predstavili mlade finaliste. Stručni ocjenjivački sud u sastavu Alan Austin-Smith, Stevo Pavlovič, Mitja Sojer Mič, Zoran Šobota, Kristijan Petek, i organizator festivala Denis Vidović izabrali su pobjednike natječaja u tri kategorije: Frizer godine, Tehničar za boje i Frizerski stilist u editorijalima – editorijal godine.

Dok je žiri glasovao, prepunu kristalnu dvoranu hotela Kvarner zabavljao je Damir Kedžo izvodeći obrade poznatih svjetskih hitova. Pobjednica Festivala u kategorijama Najbolji frizer i Tehničar za boje je Ivana Bajsić iz Čakovca, a model je Majdanić. U kategoriji Frizerski stilist u editorijalima – editorijal godine prvo mjesto je osvojila Milena Maršić s editorijalom "Krzno i gola koža" koji je objavljen u magazinu ELLE.Preporuka za predstojeću sezonu


Mario Treščec iz MI Hair Academy, poznati hrvatski frizer koji je krajem prošle godine osvojio 4. mjesto na svjetskom natjecanju frizera u Parizu preporuča kratku kosu, a nijanse boja – blond i smeđe te bakrenaste nijanse. Ivana Marušić, ugledni stručnjak iz Schwarzkopf Professional-a savjetuje da se prepustimo bojama – od crvene, zlatne do narančaste. Za osobe s kratkom kosom preporuča oštre rezove u šišanju, a za dugu kosu – prirodniji, natur look, dok Mirka Vrbanić – Čorak iz Keune Akademije kaže da je ove sezone modni imperativ kratka kosa, a nijanse koje prevladavaju su bakrenaste do crvene.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Trendovi

Rješenje za frizzy kosu nalazi se u jednoj maloj bočici, s gotovom čarobnim djelovanjem pod nazivom K18 Hair.

Moj dom

Predviđamo kako će en-vogue boje utjecati na izbor građana pri kupnji božićnih zvijezda kako se godina bliži kraju.

Savjeti i preporuke

Ovisno o problematici vaše grive odaberite ulje i zablistajte s njegovanom, mekanom i sjajnom kosom.

Duh i tijelo

Prije nego se odlučite obojati prostoriju u svom domu ili kupiti neki komad odjeće dobro proučite što vam govore i kako djeluju.

Advertisement